Home Health & Beauty Expert advice Eliminarea celulitei cu extracte vegetale

Eliminarea celulitei cu extracte vegetale

8 min read

 Celulita este un exces de grăsime stocat necorespunzător printre fibrele de colagen care unesc pielea cu mușchii. Aceste aglomerări de grăsime depozitate în țesut sunt vizibile la exterior, prin aspectul de coajă de portocală, datorită faptului că pielea își pierde fermitatea și elasticitatea pe acele zone.eliminarea celulitei cu extracte vegetale

Celulita nu este neapărat o afecțiune a pielii, ci, mai degrabă, o dereglare a celulelor grase. În termeni medicali, celulita este denumită lipodistrofie ginoidă. Această dereglare apare atunci când există un strat mai subțire de colagen, când apar schimbări în aportul de sânge sau din cauza anumitor dereglări hormonale. De asemenea, fumatul, alimentația bogată în carbohidrați și toate alimentele care cauzează aciditate și hiperinsulinemie devin factori care favorizează apariția celulitei sau care o întrețin. Mai este cunoscut și faptul că un nivel ridicat de insulină și catecolamine, implicate în depozitarea moleculelor de grăsime, conduc la apariția celulitei. Creșterea bruscă în greutate și stilul de viață sedentar, din păcate, chiar formează celulită.

Cu toate că celulita se poate forma atât de simplu, există metode la fel de simple care, odată adoptate, o elimină și, implicit, reglează dezechilibrul apărut în distribuirea și metabolizarea grăsimilor. Natura ne ajută în acest sens și oferă soluții viabile, non-invazive, complet naturale. Pe lângă exercițiile fizice și masajele corporale modelatoare, celulita se poate elimina și cu ajutorul anumitor extracte vegetale. Iată care sunt acestea:adina oancea - eliminarea celulitei cu extracte vegetale

Idera de pădure (Hedera helix) este bogată în zaharuri, betacaroten, iod, uleiuri eterice și săruri minerale. De asemenea, conține rutin și quercetin, doi compuși care au capacitatea de a restructura țesutul conjunctiv. Extractul de iederă conferă suplețe pielii și detensionează tegumentele.

Mlădițele de vișin (Prunus cerasus) fac parte din genul Prunus, gen care conține peste 400 de specii de plante distribuite în cinci sub-genuri Padus, Amygdalis, Cerasus, Prunophora și Laurocerasus. Extractul de mlădițe de vișin este bogat în flavonoide – clasă enormă de metaboliți secundari din plante și cea mai cunoscută printre compușii polifenolici cu acțiune puternic antioxidantă pentru piele. Pinocembrin, crizol, kamferol, quercetin, rutin, aromadendrin, genistein, prunetin, antociani și proantociani sunt doar câțiva dintre compușii biologic activi regăsiți în P. cerasus care, odată pătrunși în epidermă, au efect antioxidant și regenerativ.

Frunze de viță de vie (Vitis vinifera). Vița de vie este apreciată, în mod special, pentru cel mai cunoscut produsul finit: vinul. Însă frunzele de viță de vie au multiple utilizări în medicina alternativă și sunt cunoscute pentru conținutul de resveratrol, acizi fenolici (acid 3-hidroxibenzoic, acid cafeic, galic și acidul vanilin) și flavonoizi (catechin, epicatechin, apigenin, miricetin, quercetin, rutin). Toți acești compuși acționează asupra dezechilibrelor epidermice la nivel de pH, elasticitate, metabolism (respirație-eliminare).

Frunzele de Ginkgo biloba sunt bogate în quercetin, un compus biologic activ care protejează celulele epidermice de stresul oxidativ și le ajută pe cele deja atinse de acest proces negativ și distructiv. Un alt potențial major al extractului de Ginkgo biloba demonstrat din punct de vedere științific este acela de a proteja epiderma umană de efectul nociv al razele UV și de a întârzia îmbătrânirea pielii.eliminarea celulitei cu extracte vegetale

Iată doar patru specii de plante care pot ajuta enorm în eliminarea celulitei și în regenerarea țesutului afectat de acest dezechilibru. După mai multe studii științifice care au confirmat acțiunea acestor extracte asupra fiecărui grad de celulită, la Careless Beauty am creat Crema anticelulitică și pentru vergeturi și Masca anticelulitică și pentru spărturi vasculare, produse care conțin toate cele patru extracte vegetale menționate.

Aceste douî produse pot fi folosite seara, acasă, de către fiecare persoană (și mai ales de către adolescente) prin simpla aplicare externă. Crema poate fi aplicată, de asemenea, înainte de a începe programul la sala de sport și/sau în timpul ședințelor de masaj corporal și anticelulitic. Masca are efect excepțional dacă se aplică imediat după cremă și dacă se înfoliază pentru aproximativ 1 oră. Ulterior, aceasta se poate îndepărta la duș, cu apă călduță. Un alt aspect important este faptul că aceste două produse pot fi utilizate și de către femeile însărcinate, pe tot parcursul sarcinii și în perioada de alăptare.

Natura oferă soluții pentru eliminarea celulitei, a vergeturilor și a spărturilor vasculare și pentru prevenirea acestor dezechilibre epidermice.

Citește în continuare Importanța consumului de apă și efectele deshitratării.

  • Metode simple pentru combaterea celulitei

    Celulita este unul dintre motivele care le ingrijoreaza pe doamnele de orice varsta. Fie c…
Load More Related Articles
Load More By Ioana Adina Oancea
Load More In Expert advice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Roberto Tula – Skate Meditations

Meet Roberto Andres Martinez Tula, RA for short. (Alien, Artist, Designer, Lover, Sk8er, T…