Home Health & Beauty Expert advice Tips & tricks pentru tratarea 100% naturală a acneei, de la chimist-estetician Elena Oancea, fondator Careless Beauty

Tips & tricks pentru tratarea 100% naturală a acneei, de la chimist-estetician Elena Oancea, fondator Careless Beauty

9 min read

Acneea este o afecțiune dermatologică care afectează ambele sexe de la vârste fragede. Știm că pielea este cel mai mare organ al corpului. Ea nu este însă un simplu înveliș al corpului, ci este un organ cu o acțiune vitală, ca și cea a inimii sau a ficatului. Chimist-estetician Elena Oancea, fondator Careless Beauty, ne învață cum putem folosi natura în beneficiul sănătății pielii noastre.

tratarea acneei

Când țesutul este afectat de acnee înseamnă că pielea suferă la nivel de pH, respirație și eliminare. Când pH-ul pielii se modifică sau, mai bine spus, atunci când acesta se alcalinizează (peste 5-6), orice inflamație capătă amploare și, astfel, o acnee evoluează destul de rapid spre un stadiu inflamator acut. Așadar, în vindecarea oricărui tip de acnee, este important în primul rând să ajutăm pielea să își regleze valoarea pH-ului (să revină la o valoare acidă care să jongleze între 4-5) și nu să îl alcalinizăm în continuare cu produse dermato-cosmetice astringente.

Putem face acest lucru utilizând dermato-cosmetice cu o valoare a pH-ului apropiată de cea a pH-ului pielii. Atunci când compoziția acestor dermato-cosmetice este una 100% vegetală, cu atât mai mult vom aduce un aport de vitamine și antioxidanți necesari, la nivel topic, celor care suferă de acnee.

Chimist-estetician Elena Oancea, fondator Careless Beauty România, oferă cele mai bune tips & tricks pentru tratarea 100% naturală a acneei.

„Nu intra în panică atunci când te confrunți cu coșuri pe față. Este un proces inflamator care, uneori, nu poate fi împiedicat, deoarece hormonii din corpul tău trec printr-o serie de transformări. Cu răbdare și încredere, apelează la natură pentru a opri acest proces inflamator și pentru a vindeca pielea. Extractele vegetale de plop negru, cimbrișor și lavandă spontană sunt doar câteva dintre ingredientele care îți salvează tenul.

Este minunat atunci când putem pune natura la treabă, în folosul și în beneficiul sănătății pielii noastre. Natura este oricum în serviciul nostru, în permanență, hrănindu-ne, ca o mamă, necondiționat. Atunci când deslușim care sunt acele specii de plante care pot contribui în vindecarea noastră, nu putem decât să mulțumim naturii că a reușit, și anul acesta, să producă acei muguri și acele flori atât de necesare în tratarea acneei. 100% holistic”, a explicat Elena Oancea.

Careless Beauty a conceput o gamă de produse și servicii dermato-cosmetice brevetate, bazate pe soluții non-invazive, 100% naturale și din flora românească, pentru tratarea acneei și un ten fără coșuri.

Pentru că demachierea este extrem de importantă în cazul tenurilor acneice, specialiștii Careless Beauty au creat produse dedicate: Extract uleios cu fructe de cătină, Apă din fructe de cătină, Gomaj pentru ten gras și acneic și Loțiune Antiacnee.

În plus, după standardele Careless Beauty, tratarea acneei se bazează exclusiv pe flora din România.

„Flora noastră are multe de oferit în materie de skin care. România are peste 3.500 de specii de plante cu potenţial terapeutic ridicat”, spune Elena Oancea.

Cei trei pași extrem de importanți în tratarea, zi de zi, a acneei, propuși de Elena Oancea:

Pasul 1: Îndepărtați machiajul, folosind o dischetă de bumbac înmuiată în apă din fructe de cătină, peste care adăugați câteva picături de extract uleios din fructe de cătină. Combinația dizolvă primul strat al machiajului. Atenție, demachierea se face în mod ascendent. Se folosesc dischete demachiante individuale pentru fiecare obraz, pentru frunte și bărbie, dar și pentru fiecare ochi.

Pasul 2: Ștergeți tenul cu o dischetă demachiantă îmbibată în loțiunea antiacnee, îndepărtând astfel orice urmă de machiaj, grăsime sau impurități. De asemenea, puteți menține comprese de tifon steril îmbibate în Loțiunea Antiacnee, timp de 10-15 minute, pe zonele mult mai afectate.

Pasul 3: Aplicarea gomajului pentru ten gras și acneic. Atenție, produsul trebuie bine agitat înainte de folosire! Aplicați prin masaj ușor pe față, gât și decolteu (dacă este cazul). Se aplică inclusiv sub ochi și pe pleoape. Gomajul se menține până la 15 minute apoi se îndepărtează cu apă. Reprezintă un peeling natural și delicat care curăță, hidratează, cicatrizează și regenerează epiderma.

Acneea se poate vindeca astfel și acasă, urmând tips & tricks-urile Careless Beauty. Este foarte important ca procesul de demachiere să fie făcută atât dimineața, cât și seara, urmată de aplicarea cremei hidratante cu efect regenerator.

tratarea acneei

De ce este recomandat ca această schemă să fie urmată zilnic?

La 28-30 de zile are loc regenerarea celulară în organismul uman. Prin aplicările zilnice ale produselor 100% naturale, concentrația ridicată de substanțe active din fructele de cătină și extractele din plante pătrund până în stratul bazal al epidermei și ajută la reînnoirea celulelor.

Acest fenomen de regenerare înseamnă, în același timp, reîntinerire, revitalizare, hidratare și prospețime.

Mai multe detalii despre îngrijirea tenului vă pot fi oferite de specialiștii Careless Beauty la cabinetele din București sau Constanța, cât și pe site-ul www.carelessbeauty.ro.

Citește în continuare RELAȚIA DINTRE PIELE ȘI MINTE – Cum resimte pielea STRESUL și ANXIETATEA.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Expert advice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…