Home Health & Beauty Expert advice Dr. Emanuel Anti – Lifting facial, intervenția care oferă un aspect cu până la zece ani mai tânăr

Dr. Emanuel Anti – Lifting facial, intervenția care oferă un aspect cu până la zece ani mai tânăr

12 min read

Procedura de lfting facial nu poate opri procesul de îmbătrânire, însă poate „da timpul înapoi” prin repoziționarea structurilor profunde și eliminarea excesului de piele. Ce presupune această intervenție chirurgicală și care sunt beneficiile ei aflăm de la Dr. Emanuel Anti, medic primar în chirurgie maxilo-facială.

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțin colagen, proteina responsabilă pentru menținerea pielii puternice, suple și sănătoase. Mai mult, pierdem în mod natural grăsimea facială – în special în obraji, gură, linia maxilarului, bărbie și zonele de sub ochi – ceea ce ne face pielea să pară căzută. Fără puțin ajutor, odată cu vârsta vom ajunge să avem o piele slabă, lăsată, obosită, îmbătrânită și neuniformă. Asta înseamnă că ridurile și liniile fine se instalează, marcând trecerea timpului, iar de aici apare nevoia unui lifting facial.

Ce este liftingul facial?

Liftingul facial chirurgical este singura procedură care realizează îndepărtarea excesului de piele și de grăsime, dar și o repoziționare a structurilor feței de la cele de suprafață până la cele profunde, cum sunt mușchii faciali. Este o procedură complexă, dar care atunci când este efectuată corect poate oferi pacientului un aspect cu până la zece ani mai tânăr, o estetică naturală și echilibrată și încredere în sine, totodată păstrând identitatea persoanei. Rezultatele obținute sunt cu adevărat spectaculoase tocmai pentru că păstrează trăsăturile definitorii ale pacientului, modificările aduse fiind subtile, dar cu un impact major. Tehnica modernă și experiența medicului chirurg pot face cu adevărat diferența atât în ce privește estetica finală, cât și recuperarea optimă și păstrarea rezultatelor.

Pentru a fi obținute trăsături mult întinerite, sunt necesare îndepărtarea excesului de piele și de grăsime și repoziționarea structurilor feței – începând de la tegument și până la mușchii faciali. Sunt vizate zonele feței care sunt cel mai frecvent afectate de înaintarea în vârstă: mandibula, obrajii, bărbia și gâtul.

Prin intermediul acestei intervenții se înlătură pielea în exces, se întăresc țesăturile subcutanate și mușchii și se repoziționează pielea pe față și gât. Inciziile variază în funcție de tipul de lifting facial ales și de amploarea intervenției. În variantele minim invazive incizia se află doar la nivelul tâmplelor și în fața urechilor până la nivelul lobului auricular. În liftingul facial total inciziile se prelungesc și în spatele urechilor și la nivelul liniei părului (posterior de urechi). Dacă este asociat și un lifting cervical (în zona gâtului) pentru tratarea „bărbiei duble”, mai există încă o incizie care va fi camuflată sub bărbie.Dr. Emanuel Anti - Lifting facial, intervenția care oferă un aspect cu până la zece ani mai tânăr

Cui se adresează ?

Această procedură este indicată persoanelor care au pierdut tonusul pielii la nivelul feței, în special în partea inferioară; persoanelor care prezintă riduri moderate sau profunde; celor care au pierdut grăsime din zonele superioare ale feței; care au exces de grăsime în zonele inferioare ale feței; care au așteptări realiste cu privire la rezultate. Fiind o intervenție mai invazivă, este necesară anestezia generală, ceea ce impune o stare de sănătate bună a pacientului.

Beneficiile procedurii de  lifting facial

  • Aspect natural – chiar dacă aspectul final este mult întinerit, pacientul continuă să arate natural, păstrând aceleași trăsături definitorii. Procedura este adaptată fiecărui pacient în parte, luând în considerare atât așteptările, cât și posibilele limitări. Mai mult, datorită tehnicii de tensionare exclusiv prin ridicare pe verticală și nu prin tragere pe orizontală sau oblic, aspectul final va fi echilibrat și nu vor exista zone prea „întinse” sau „trase”, care arată nefiresc.
  • Cicatrici insesizabile – inciziile sunt foarte puțin vizibile, dar chiar și așa, ele sunt oricum ascunse de conturul natural al urechii și în zona cu păr a capului. În unele cazuri pot fi efectuate incizii și sub bărbie, dar nici acestea nu vor fi sesizabile. Aspectul final nu va fi deloc afectat de cicatrici.
  • Rezultatele se mențin până la 10 ani. Prin respectarea indicațiilor medicului, pacienții se pot bucura de rezultatele obținute o perioadă lungă de timp.
  • Recuperare rapidă – vindecarea se face destul de rapid luând în considerare toate aspectele implicate. Astfel, într-o săptămână se estompează echimozele/edemul, în două săptămâni se scot firele, iar aspectul se îmbunătățește vizibil până la vindecarea totală la 6 luni. Pentru o evaluare obiectivă pe parcursul recuperării, sunt analizate rezultatele la 2 luni de la intervenție.
  • Pacientul se poate întoarce la viața de zi cu zi după doar 7 zile, urmând ca pe parcurs să poată să extindă activitățile și spre sport sau să opteze pentru alte tratamente cosmetice/estetice.
  • Posibilă chiar și pentru pacientele mai tinere. Având în vedere că este o procedură care conferă un aspect natural și că medicul o adaptează fiecărui caz în parte, liftingul facial devine o opțiune bună chiar și pentru pacientele mai tinere, începând cu vârsta de 35 de ani.
  • Intervenția poate fi completată de alte proceduri mai puțin invazive. Pentru a păstra un aspect cât mai natural, liftingul facial se adresează treimii inferioare a feței și nu poate rezolva absolut orice problemă de estetică. Dar pentru alte zone ale feței există numeroase opțiuni, de la retușuri volumetrice sau rejuvenare prin corecție injectabilă la blefaroplastie. Medicul poate prezenta mai multe variante și rezultatele posibile, astfel încât la final să fie obținut un aspect întinerit, dar echilibrat.

Ce riscuri pot apărea?

La fel ca orice altă intervenție chirurgicală, și liftingul facial poate avea complicații. Printre acestea se numără: sângerarea, infecțiile, afectarea nervilor faciali, asimetria facială sau recuperarea lentă. Cu toate acestea, o echipă medicală specializată, cu experiență, își poate lua o serie de măsuri bine puse la punct pentru a le evita.

Pentru a obține mai multe detalii legate de lifting facial sau alte proceduri chirurgicale/stomatologice, il puteti contacta pe pagina personala sau pe Ean Clinic.

Citiți în continuare Implantul personalizat, soluția inovatoare pentru dinți ficși și de durată.

 

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Expert advice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

IED – Istituto Europeo di Design prezintă “Multitudine” la Feeric Fashion Week 2024

Nouă studenți IED din școlile sale din Italia și Spania și-au prezentat colecțiile de abso…