Home LifeStyle #StămAcasă! Activități productive pe care să le faci pe timpul autoizolării

#StămAcasă! Activități productive pe care să le faci pe timpul autoizolării

6 min read

Pe zi ce trece, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus crește neîncetat, motiv pentru care cadrele medicale ne îndeamnă să stăm acasă cât mai mult cu putință, iar regulile de igienă personală să fie riguros respectate, astfel încât să evităm răspândirea virusului. Cu toate acestea, te invităm să descoperi mai jos cele mai interesante activități productive care să te binedispună pe toată perioada autoizolării la domiciliu.

Sursă foto: www.thetelegraphandargus.co.uk
Gătește

Dacă te numeri printre iubitorii de gastronomie, profită de timpul liber pe care îl ai la dispoziție și încearcă cele mai gustoase și nebunești rețete culinare de până acum. Îmbină utilul cu plăcutul și bucură-te din plin de gust, transformând această rutină într-una relaxantă și captivantă.

Fă sport!

Deși specialiștii în sănătate întăresc ideea că este foarte important să stai în casă cât mai mult pe timpul acestei epidemii, nu este cazul să renunți la antrenamente, yoga, kinetoterapie. Este de ajuns să te adaptezi și să îți faci în continuare exercițiile în casă. Sportul îți îmbunătățește concentrarea și atenția, contribuie la un somn mai odihnitor și îți întărește sistemul imunitar, astfel încât să fii mai puțin predispus afecțiunilor medicale. Dacă alegi totuși să te bucuri de frumusețea naturii și a zonelor retrase în care să nu intri în contact cu nimeni, asta nu înseamnă că trebuie să părăsești domiciliul fără echipamentul de protecție necesar.

Ascultă muzică

Când asculți muzică, nu ești niciodată singur. Muzica este o parte fundamentală a existenței noastre, ca mod de exprimare, fie că o cântăm sau doar o ascultăm. Relaxează-te împreună cu cei dragi ascultând cele mai apreciate piese ale momentului sau destinde atmosfera din casă cu albumele trupelor preferate pe care nu le-ai mai ascultat din liceu.

Vizionează filme

După o masă copioasă și o serie de exerciții fizice, este cel mai bun moment să te bucuri de cele mai spectaculoase filme din toate timpurile. Dacă nimic nu te-a convins până acum să urmărești o peliculă, noi îți venim în ajutor și îți prezentăm câteva filme de comedie recomandate de critici, cât și cele mai înspăimântătoare pelicule horror care, de-a lungul timpului, au fost nominalizate la premiile Oscar.

Citește

Dacă tot stai acasă, profită de timpul liber pe care îl ai și fructifică-l într-un mod productiv, citind cât mai multe cărți. Atât librăriile, cât și bibliotecile online, îți stau la dispoziție cu o varietate de cărți impresionante – de la literatură antică și contemporană, până la cea thriller, mister sau crimă. Pe lângă faptul că literatura te relaxează și îți oferă o stare de liniște, aceasta are numeroase beneficii asupra sănătății mintale și îți îmbogățește bagajul de cunoștințe.

Grădinărește

Acum, că ai tot timpul liber la dispoziție și dispui de răbdare și puțină îndemânare, poți să te dedici în totalitate grădinăritului, iar noi te provocăm să-i implici și pe cei mici în această activitate. Ai nevoie doar de câteva ghivece în care să plantezi diverse flori de sezon, dacă locuiești la bloc și îți dorești să dai mai multă culoare balconului tău.

Citește în continuare Maressia realizează măști brodate dublate cu peliculă protectoare.

Load More Related Articles
Load More By Robert Mutes
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Filmul „La Gomera” este marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020

„La Gomera”, regizat și scris de Corneliu Porumboiu și produs de Marcela Ursu și Patricia …