Home Fashion Second-hand-urile și avantajele pe care le ascund

Second-hand-urile și avantajele pe care le ascund

8 min read

Second-hand-urile. Sau, în limba română, magazinele care vând produse la mâna a doua, în special haine, pantofi şi accesorii. Prima reacţie pe care o întâlnesc la majoritatea oamenilor când este menționat termenul de „second-hand” nu este una pozitivă, dar de ce? De ce nu este văzut ca un magazin obișnuit? De ce nu îi sunt văzute multele calități?

Second-hand
Sursă foto: www.welovebudapest.com

Lumea are tendinţa să fugă de second-hand-uri. „Cum să port ceva ce a purtat altcineva înaintea mea?”, „Nu pun pe mine ceva folosit, uzat şi probabil murdar!”. La prima vedere, par argumente fondate împotriva second-hand-urilor, însă vă spun eu, nu sunt. Există explicaţii care să anuleze ambele îngrijorări şi altele care mai pot apărea. Însă, disclaimer, nu încerc să conving pe nimeni să cumpere şi să se îmbrace numai de la second-hand, încerc doar să deschid o altă perspectivă asupra lor.

În primul rând, în materie de igienă, vă asigur ca orice second-hand când primeşte marfă, aceasta este curăţată şi dezinfectată înainte, altfel n-ar avea permisiunea să le pună în vânzare, fapt menţionat inclusiv în Hotărârea 163/2007, din 14 februarie 2007. Şi, oricum, chiar şi dacă nu s-ar face procedeul de igienizare înainte, nu cred că este vreo problemă să fie spălat produsul respectiv acasă, nu? Zic şi eu. Oricum, recomand ca majoritatea hainelor proaspăt achiziţionate să fie puse înainte de purtare la spălat, indiferent de locul de unde au fost cumpărate.

În al doilea rând, faptul că sunt uzate, folosite? Se poate. Şi înţeleg, nimeni nu vrea să se îmbrace în ceva ponosit. Dar da, doar au fost purtate, normal că unele arată acest lucru. Însă, nu toate. Multe sunt încă purtabile fără nicio problemă şi, faptul care m-a surprins cel mai tare, unele sunt nou-nouţe cu eticheta din fabrică pe ele. Şi mai adaugă şi un preţ extrem de accesibil pe deasupra. Ce ţi-ai mai putea dori?

Oricum, unele produse aşa-zis „uzate” necesită doar câteva retuşuri necostisitoare şi foarte simple, o mică treabă de croitorie, lucru pe care poţi să-l faci dacă e o piesă pe care chiar ţi-o doreşti în garderoba ta. Dar, într-adevăr, altele chiar nu mai au cale de scăpare şi nici nu ştiu de ce mai sunt puse la vânzare, însă eu mai rar am văzut astfel de cazuri.

Alt avantaj pe care unii îl omit, probabil pentru că nu îşi dau seama de existenţa lui, este faptul că, de cele mai multe ori, sunt piese vestimentare care nu se mai fac sau pe care nu le întâlneşti în orice magazin. Unele sunt destul de diferite faţă de ceea ce poartă toată lumea. Nu este plăcut să porţi o piesă specială, diferită de toate Bershka-urile din dulap şi de pe majoritatea lumii? (Nu insult în niciun fel magazinul Bershka, este magazinul meu preferat de mult timp, însă încercam să fac un statement.) Unele pot fi numite chiar vintage, de ce nu? În orice caz, pentru cei ce nu sunt amatori de piese mai interesante, mai neobişnuite, jumătate din produse sunt de la mărci pe care le găseşti şi în mall-uri, dar evident, la un preţ mai mare.

Acum, o să vă dau un exemplu concret, ca să nu spuneţi că bat câmpii. Am fost acum aproximativ un an la un second-hand din zona Obor, cât așteptam să intru la o programare, şi am ieşit de acolo cu patru pulovere purtabile (doar unul a necesitat descămoşare, pe care am rezolvat-o repede cu un aparat special, foarte accesibil), la preţul de… 20 de lei. 20 de lei, pentru patru pulovere care arătau aproape ca noi. Mi s-a părut incredibil. Cu 20 de lei abia îţi iei un top simplu din mall. Recunosc, poate am avut şi puţin noroc, dar oricum, în general am prins multe produse la preţuri foarte mici. Înţelegeţi unde bat?

Prin urmare, având în vedere avantajele pe care le-am prezentat anterior, nu văd nimic greşit în achiziţionarea unor piese vestimentare din second-hand-uri şi chiar sunt complet de acord cu această variantă. Pentru cine vrea haine nu foarte comune sau pentru cine vrea modă la un preţ extrem de accesibil este o alegere chiar isteaţă, aş zice.

Citește în continuare Se poartă din nou vintage. Ce să știi despre vintage.

Load More Related Articles
Load More By Ioana Alexandra Lizac
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Top 10 colecții de la Paris Fashion Week 2021

Pe scurt, Săptămâna Modei din Paris (Paris Fashion Week) este formată dintr-o serie de pre…