Home Events Top 10 colecții de la Paris Fashion Week 2021

Top 10 colecții de la Paris Fashion Week 2021

8 min read

Pe scurt, Săptămâna Modei din Paris (Paris Fashion Week) este formată dintr-o serie de prezentări de modă care se desfășoară semestrial la Paris, Franța, unde designerii au ocazia să arate lumii cele mai noi colecții de primăvară/vară și toamnă/iarnă. Datele evenimentului sunt stabilite de către Federația Franceză de Modă, impresionant fiind faptul că evenimentele din cadrul Săptămânii Modei din Paris se desfășoară în diverse spații din întreg orașul. Vom discuta în continuare despre cele mai spectaculoase creații ale designerilor ce și-au expus colecțiile pentru sezonul primăvară-vară 2022 în cadrul Paris Fashion Week.

Primele apariţii pe care eu le consider destul de controversate sunt cele ale designerului american Rick Owens. Deşi cromaticile ţinutelor se află în opoziţie, ambele au acelaşi aspect voluptuos şi feroce prin multitudinea de voile-uri şi prin accesorizarea cu ochelari asortaţi foarte voluminoşi, respectiv foarte mici cu lentile alungite.

Rick Owens SS22, Sursă foto

Următoarele ţinute puţin mai neobişnuite ce se îndreaptă mai mult spre un stil androgin sunt cele create de designerul belgian Raf Simons. Ambele au în comun o pereche de ghete simple, de culoare neagră, ce vin puţin peste tibie. Tendinţele androgine se pot observa prin utilizarea jachetei fără un top sau sutien pe dedesubt şi purtarea unei cămăşi tipice bărbăteşti, foarte over-sized. Pantalonii largi de culoare închisă se regăsesc în ambele imagini, lungimea fiind uşor diferită.

Raf Simons SS22, Sursă foto

Tot un designer de modă belgian, Dries van Noten, ne suprinde în acest an cu nişte apariţii foarte extravagante, pline de culori vibrante. Se pot observa tot felul de combinaţii de modele care, aparent, nu au legătură între ele. Însă, această trăsătură de a fi, convențional vorbind, „greşite”, le transformă în nişte adevărate piese de artă. Excepţie de la celelalte face ultima apariţie, un fel de rochie complet neagră, ce pare a avea formă de inimă, care însă este colorată prin alegerile făcute în ceea ce privește părul şi machiajul pe care le poartă modelul.

Dries van Noten SS22, Sursă foto

Casa de modă Balmain ne aduce în acest an nişte rochii foarte diverse, elegante, cu tente ce ne duc cu gândul la un stil sexy discret, numai potrivite pentru cele ce doresc o apariţie foarte feminină ce denotă încredere în sine.

Balmain SS22, Sursă foto

Pe acelaşi ton, observăm ţinutele într-o piesă prezentate de Saint Laurent. În ciuda cromaticii ce diferă de la apariţie la apariţie, toate au ceva foarte semnificativ în comun: o diafanitate caracteristică acestui brand. Salopetă sau rochie, toate parcă au un aspect „nobiliar”.

Saint Laurent SS22, Sursă foto

Dacă tot vorbim de diafanitate, outfiturile create de designerul italian Giambattista Valli pot reprezenta cu uşurinţă definiţia acestui termen. Dominante fiind albul şi argintiul, cu câteva accente florale, sunt întruchiparea feminităţii şi delicateţii.

Giambattista Valli SS22, Sursă foto

Celebrul brand de lux Dior ne încântă în ediţia de acest an cu nişte ţinute deux pieces, absolut perfect asortate şi accesorizate. Printre favoritele mele personal, deux pieces-urile pot fi adaptate şi în afara podiumului, la ocazii speciale din viaţa cotidiană. Uşor de stilizat, dar de un efect epatant… ce îţi poţi dori mai mult?

Dior SS22, Sursă foto

Continuând cu brandurile de lux, ne ducem spre brandul spaniol Balenciaga, care de asemenea promovează volumul în cadrul ţinutelor. De la un albastru deschis intens face trecerea la negru, volumul parcă crescând de la rochie la rochie.

Balenciaga SS22, Sursă foto

Ne îndreptăm şi spre moda asiatică, reprezentat al acesteia în cadrul Săptămânii Modei din Paris fiind Mame Kurogouchi, care ne îndrumă spre stilul potrivit pentru anotimpul rece, cu diverse broderii atent croşetate, albe şi negre, combinaţia de culori perfectă pentru un aspect curat şi îngrijit.

Mame Kurogouchi SS22, Sursă foto

Pe final, casa de modă din Franţa Hermès, spre deosebire de majoritatea, ne aduce nişte piese vestimentare ce pot fi introduse cu uşurinţă, fără nicio schimbare, în viaţa de zi cu zi.

Hermès SS22, Sursă foto

Citește în continuare O experiență culturală completă pentru publicul larg: începe DIPLOMA 2021!

Load More Related Articles
Load More By Ioana Alexandra Lizac
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

De ce nu a avut succes brandul Fenty al celebrei Rihanna?

Fenty, stilizat ca FEИTY, a fost o casă de modă fondată în anul 2017 şi lansată în 2019, d…