Home Food & Wine TOP 3 mâncăruri tradiționale coreene pe care merită să le încerci

TOP 3 mâncăruri tradiționale coreene pe care merită să le încerci

6 min read

Deși traversăm cu toții această perioadă dificilă care, din păcate, vine la pachet cu numeroase dezavantaje din toate punctele de vedere, acum avem la dispoziție mai mult timp liber pentru a ne redescoperi mai bine latura gurmandă care domină în mulți dintre noi. Așadar, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos ale articolului topul celor 3 mâncăruri tradiționale coreene ce îți vor bucura papilele gustative și care te vor face să încerci și mai multe rețete din veritabila bucătărie coreeană.

Sursă foto: www.theculturetrip.com

Potrivit specialiștilor de la foodandwine.com, bucatele coreene se numără la nivel mondial printre cele mai apreciate, dar și cele mai extravagante mâncăruri, cu o varietate de arome și pline de savoare. Bucătăria coreeană, cu influențe chinezești și japoneze, se bazează mai mult pe combinațiile a celor cinci gusturi: dulce, acru, iute, sărat și, desigur, amar.

Masa principală este cea mai importantă la coreeni și se optează pentru consumul de orez, carne, alge, legume, tăieței și pește, preparate cu usturoi, ghimbir sau ulei de susan. Totodată, aceștia își respectă cu strictețe tradițiile, iar preparatele calde sunt poziționate în partea dreaptă a mesei, iar cele reci pe partea stângă. Bătrânii sunt cei care se bucură primii de masa îmbelșugată, ultimii fiind copiii. Așadar, dacă ți-am stârnit curiozitatea și ești dispus să încerci cele mai nebunești preparate specifice bucătăriei coreene, le poți descoperi chiar aici.

Kimchi

Kimchi, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare, a primit și titlul de emblema bucătăriei coreene, deoarece este considerată cea mai sănătoasă mâncare coreeană, cu nenumărate beneficii pe care le oferă întregului organism. Este o garnitură fastuoasă de varză și ardei iute, care stă la fermentare câteva luni bune, în vase de lut pentru a-și păstra aroma. Are vitamina C, care contribuie la regenerarea țesuturilor din corp, și este bogată în fibre.

Sursă foto: www.theculturetrip.com
Bulgogi

Considerată și ea emblema bucătăriei coreene, ușor de preparat și care nu necesită mult timp, este o specialitate apreciată atât de localnici, cât și de turiști, din mușchi de vită, tăiat în felii subțiri, marinat în sos de susan și soia, apoi fript foarte bine pe grătar. Acest fel de mâncare poate fi servit cu diverse salate din orez sau vegetale care vor da un plus de savoare preparatului și îți vor oferi energie și sațietate.

Sursă foto: www.theculturetrip.com
KimBap

KimBap sau gimbap, cunoscut și sub denumirea de sushi coreean, este un orez împăturit în alge, în mijlocul căruia se adaugă numeroase ingrediente, precum carne de vită, morcov sau castravete. Pe lângă faptul că este o gustare foarte sănătoasă și, totodată, sățioasă, este și un preparat arătos din punct de vedere vizual. Ingredientele și modul de preparare diferă în funcție de gusturile fiecărei persoane.

Sursă foto: www.shameleonskitchen.com

Cu ce feluri de mâncare coreene crezi că mai putem completa lista?

Citește în continuare Rolul Mineralelor: Calciul pentru organism și piele.

Load More Related Articles
Load More By Robert Mutes
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Grădinile castelului Windsor sunt deschise publicului după mai bine de 40 de ani

Începând de astăzi, cei care vor vizita Castelul Windsor din Marea Britanie, unde regina ș…