Home Arts Iașiul răsună romantic într-un concert extraordinar la Palatul Culturii

Iașiul răsună romantic într-un concert extraordinar la Palatul Culturii

3 min read

Dintre toate declarațiile și complimentele primite vreodată, „orașul marilor iubiri” este, poate, cea mai frumoasă caracterizare a Iașiului. În ton cu acest supranume, precum și cu luna lui Făurar, un februarie al iubirii, Concertul Romantic organizat în cadrul Classix Festival are loc la Palatul Culturii, în sala Henri Coandă luni, 17 februarie 2020, începând cu orele 19:00.

Classix Festival Concertul Romantic

Din programul Concertului Romantic fac parte compozițiile: Robert Schumann – Fantasiestücke, Gabriel Fauré – Sonata pentru vioară nr. 1 în la major, opus 13 și Serghei Rahmaninov – Sonata pentru violoncel și pian în sol minor, opus 19.

Dialogul liric între pian și violoncel așterne atmosfera specifică a unor cântece de dragoste fără cuvinte, a armoniei vieții de cuplu, culminând cu intensitatea rusească a dramei și consumului emoțional din simfonismul grandios al lui Rahmaninov.

Cei doi artiști care susțin acest concert sunt pianistul sud-coreean Victor Lim și violoncelista norvegiană Sandra Lied-Haga, doi instrumentiști cu cariere stabilite la nivel internațional. Sandra cântă în prezent pe un violoncel Joannes Guidantus din 1730. Cei doi au lansat invitația participării publicului la concertul lor printr-un video publicat online, disponibil pentru vizionare aici.

Palatul Culturii, clădirea cu o arhitectură neogotică, romantică și neobarocă găzduiește generos concertul susținut în cadrul festivalului într-una dintre cele mai însemnate și deosebite încăperi: sala „Henri Coandă”. Tavanul acesteia este realizat din bois-ciment, un material care imită textura și sunetul lemnului de stejar, inventat de Henri Coandă.

În luna februarie, Iașiul răsună romantic și își cântă marile iubiri.

Classix este un festival de muzică clasică, aflat la prima ediție, care aduce la Iași în perioada 16 – 22 februarie 2020 peste 20 de artiști internaționali în 7 concerte, 3 dialoguri educaționale dedicate industriilor creative și 2 panel-uri de antreprenoriat.

Cele șapte concerte organizate în cadrul festivalului sunt: Uman și Divin, Concertul Romantic, Armonii Nordice, Clasic sau Fantastic?, Visul American la Două Piane, Concertul Evreiesc, Clasicul Transfigurat.

Biletele pentru Classix Festival sunt puse în vânzare online.

Citește în continuare Uman și mai ales Divin, debutul Classix în Catedrala Romano-Catolică Iași.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Be a lady they said.

Noul videoclip realizat de Girls. Girls. Girls. Magazine o prezintă pe actrița Cynthia Nix…