Home Fashion House of Gucci – „oribil și hidos”. Casa de modă italiană critică documentarul cu Mădălina Ghenea, Lady Gaga și Al Pacino

House of Gucci – „oribil și hidos”. Casa de modă italiană critică documentarul cu Mădălina Ghenea, Lady Gaga și Al Pacino

9 min read

Membrii companiei Gucci, cea mai luxoasă și prețioasă casă de modă italienească, nemulțumiți de documentarul american „House of Gucci”, în regia lui Ridley Scott, cu Al Pacino, Lady Gaga, Adam Driver și Mădălina Ghenea.

Sursă foto: www.imdb.com

„Oribil” și „hidos” sunt cuvintele prin care membrii casei de modă Gucci și-au exprimat opinia cu privire la filmul documentar „House of Gucci”, distribuit de Metro-Goldwyn-Mayer. Pelicula urmărește povestea Patriziei Reggiani, cea care a complotat la uciderea șefului casei de modă și fostului ei soț, Maurizio Gucci, nepotul renumitului designer de modă Guccio Gucci.

Printre celebrele vedete din cadrul filmului de dramă biografic bazat pe cartea în limba engleză a Sarei Gay Forden, „House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed”, se mai numără și Jared Leto, Jack Huston, Reeve Carney, Jeremy Irons și Salma Hayek.

Scurt, antipatic și hidos…

Suntem profund dezamăgiți!”, a declarat Patrizia Gucci, verișoara regretatului Maurizio Gucci, pentru apnews.com. „Vorbesc în numele familiei. Proiectul lui Ridley Scott fură identitatea familiei noastre pentru a obține satisfacție financiară și pentru a crește veniturile showbiz-ului hollywoodian!”, a mai adăugat aceasta.

Lady Gaga și Adam Driver în Piazza Duomo, în centrul din Milano. Sursă foto: Miguel Medina.

Șocul membrilor Gucci, după ce au văzut câteva fotografii de pe platourile de filmare ale producției, este îndreptat atât spre actorul Al Pacino în rolul lui Aldo Gucci, figură cheie în creșterea globală a companiei de modă, cât și spre Jared Leto în rolul lui Paolo Gucci, care, printre multe alte contribuții creative, a „creionat” și renumitul logo Gucci, recunoscut la nivel internațional.

În plus, Patricia Gucci, care a scris propria carte despre familie, „Gucci: The True Story of a Successful Dynasty”, publicată în 2015, a declarat pentru apnews.com că „familia Gucci este îngrijorată de distribuția formată din actori de top și ale căror povești se intersectează cu uciderea lui Maurizio, lipsa de comunicare cu producția regizorului și inexactitățile din cartea pe care se bazează filmul.

Bunicul meu era un bărbat foarte frumos, precum toți membrii familiei Gucci, și foarte înalt, elegant, cu ochi albaștri”, spune Patricia. „El este interpretat de Al Pacino, care nici pe departe nu se aseamănă cu bunicul meu. Al Pacino nu îl pune deloc în valoare pe bunicul meu. Personajul e gras, deloc înalt și foarte urât. Rușinos! Nu seamănă deloc cu el”. Jared Leto, de asemenea, surprins chel într-un cadru de filmare, este „oribil. Încă mă simt jignită”, a adăugat ea.

Aldo Gucci, bunicul Patriciei. Sursă foto: elle.com.au.

„House of Gucci” spune povestea uciderii lui Maurizio Gucci, în vârstă de 46 de ani, care a avut loc în 1995, când a ajuns la biroul său din Milano, fiind ținta unui asasin angajat de fosta sa soție, Patrizia Reggiani, pe care o părăsise pentru o altă femeie. Astfel, fosta lui soție, trădată în dragoste, a fost condamnată la 29 de ani de închisoare după un proces susținut public care a captivat Italia la sfârșitul anilor ’90.

Patrizia Reggiani, numită și „văduva neagră” de către presa italiană, a fost eliberată, într-un final, în 2016, după 17 ani de închisoare.

De asemenea, Maurizio, care deținea 50% din acțiunile societății Gucci, a fost acuzat de rude că ar fi falsificat semnăturile din acte privind înjumătățirea companiei la moartea tatălui său. La un moment dat, acțiunile sale asupra casei de modă au fost înmărmurite, iar compania a fost pusă sub controlul custodilor numiți de stat.

Maurizio Gucci, fostul soț al Patriziei Reggiani. Sursă foto: afisha.md.
„House of Gucci”, o telenovelă sau un documentar parodic?

Dariusz Wolski, director de imagine, a descris filmul documentar „House of Gucci” drept „telenovelă”. „Are la bază puțină tragedie kitsch, dar amuzantă – ca o telenovelă de înaltă calitate. Și cu o distribuție ieșită din comun, nebună”, a spus acesta.

Mădălina Ghenea, de braț cu Al Pacino, și artista Lady Gaga:

Documentarul, pe scurt, ne-o prezintă pe Salma Hayek, care este căsătorită cu François-Henri Pinault, director executiv și președinte al Kering, care devine acum și proprietarul casei Gucci. Actrița mexicană o înfățișează pe Giuseppina „Pina” Auriemma, prietena clarvăzătoare a Patriziei Reggiani, fosta soție a lui Maurizio, care a fost condamnată la închisoare. Creșterea continuă a societății de modă din ultimele decenii a lăsat, cu siguranță, amintiri despre crimă. Povestea are toate caracteristicile succesului cinematografic: eleganță, lăcomie, bani, sex, crimă, trădare, anxietate, furie și o distribuție de primă clasă, desigur.

Filmul documentar va fi disponibil atât pe Netflix, cât și în cinematografele din întreaga lume, pe 24 noiembrie 2021, iar trailer-ul poate fi vizionat aici:

Citește în continuare John Malkovich va interpreta rolul dirijorului român Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă” – „The Yellow Tie”.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…