Home Editorials Stop cadru Si hainele au suflet

Si hainele au suflet

6 min read
Cate haine, cu indolenta, ai aruncat fara sa-ți pese? Nu striga ele dupa ajutor, asta e sigur, dar n-am nici o indoiala ca ar vorbi multe daca ar putea, si toate ar fi despre tine, cel care le lasi sa piara, fara sa le acorzi importanta. Nu ele te slujesc, nu esti tu stapanul ori buricul pamantului avand toala potrivita. Acum fara pic de gluma, pana si hainele, fie ca vrei sau nu sa crezi, au suflet. N-am luat-o razna, dar povestea asta legata de vestimentatie este definitorie in conturarea unei pareri despre un om. Si aici nu ma refer neaparat la alegerile facute, ci la grija pe care oamenii o acorda felului in care arata.
avadanei narcis- si hainele au sufletPoate ca ti se pare ca o camasa, oricum ar fi, sta bine. Uneori, exeperienta arata ca nu-i asa si aceasta trebuie calcata, aranjata si facuta exact cum trebuie sa fie. In fond, noi avem grija sa aratam bine, dar fara sa luam in calcul si hainele. Si-ar mai fi ceva. Motolite, de brand sau nu, bucatile astea de material sunt munca unor maini care care nu dorm, care asudeaza si care-si cstiga, cu truda si declin, o lumina. Si asta nu-i o gluma! Hainele trebuiesc respectate macar din privinta asta. Si nu, nu inghit povestea celor care spun ca aspectul acesta nu conteaza.
Dimpotriva, un om neglijent poarta o pereche de blugi cinci zile la rand fara sa-i pese. Un om delasator arunca puloverul transpirat in dulap. Povestea hainelor este de fapt o lectie despre cum suntem noi ca indivizi si despre felul in care ne pretuim pe noi insine. In viata, nu inseamna totul sa ai ce pune pe masa, sa ai casa, masa si fantana, plozi si vreo doua trei masini, ci invers. Viata e o atitudine, e o joaca de-a cum sa fii, de-a cum sa apari.
 Egoismul ne-ar zice ca e bine sa tinem doar la oameni, fara sa ne atasam de material. N-as zice ca-i asa – uneori un lucru, poate fi, asa impersonal, mai loial decat orice fiinta care n-are nici ratiune, nici de inteligenta si nici macar un strop de emotie in a vedea ca viata e o continua provocare pe care trebuie sa o luam ca atare, bagand principiile de cal in partile dorsale. E bine sa tinem la haine. Cumva, si ele au suflet si nu doar ca ne fac mai deplini, ne infrumusetează ori impopotoneaza, dar ne dau ceva ce nu multi oameni ne pot oferi – ne confera siguranta, incredere in sine si un strop de apreciere la adresa noastra. Da, hainele trebuie pretuite si tratate cu respect!
hainele au suflet
Eu unul cred ca hainele sunt o completare a noastra, fara a pica in extreme. E ca o prelungire a vietii in care nu mi-as dori vreodata sa am ori sa fiu mai mult decat pot cuprinde. Sa port povara unor false si atat de imature inchipuiri ale existentei mele. A pica in bufa aceasta este mult mai riscant decat a te plasa in zona modestiei duse la extrem. Nici una, nici cealalta nu transmit ceea ce ar avea sens.
Poate ca n-am luat-o razna prea repede, dar sigur stiu ca nu trebuie sa fim robii nimanui, cu atat mai putin a hainelor, dar acestea de pe urma, daca ne ajung in maini, ne sunt tovarasi de drum si-ar fi pacat sa aruncam cu noroi, sau mai rau, la cosul de gunoi o munca asidua, o frumusete, o idee si-un gest care ne poate face mai umani. Nu e vorba despre carpe neaparat in ce-am scris, este vorba despre intentie si despre felul in care avem grija de ce-i al nostru! Daca nu noi, atunci cine? Nu uitati, hainele au suflet! Nu-l murdăriti!
Load More Related Articles
 • AU RĂPIT LUMINA!

  Întreaga lume-i într-un concediu medical prelungit, fără prescripție sau scutiri, cu o rea…
 • draga

  DRAG DE DRAGA NOASTRĂ!

  Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Teatrul nu este o …
 • ALL THAT JAZZ – TEODORA ENACHE

  Sunt o multitudine de români care fac din țara asta o adevărată minune și noi nu-i vedem. …
Load More By Narcis Avadanei
 • AU RĂPIT LUMINA!

  Întreaga lume-i într-un concediu medical prelungit, fără prescripție sau scutiri, cu o rea…
 • NOI

  Deseori ne-ascundem de noi, fără ca măcar să ne pese de faptul că ne facem rău. Ne punem l…
 • libertate Narcis Avadanei

  LIBERTATE

  Întotdeauna viața este cu doi pași înaintea noastră. Încercăm să izbutim, ducem lupte apri…
Load More In Stop cadru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

AU RĂPIT LUMINA!

Întreaga lume-i într-un concediu medical prelungit, fără prescripție sau scutiri, cu o rea…