Home Editorials Video: Designeri romani. Episodul 7 – Kinga Varga

Video: Designeri romani. Episodul 7 – Kinga Varga

5 min read

Seria designerilor romani continua astazi cu Kinga Varga, o creatoare de moda care creaza tinute ce au un farmec aparte si sunt dedicate exclusiv femeilor. Haideti sa vedem care este povestea Kingai, in interviul si filmarea de mai jos:

kinga varga si cristina bursucDe unde pasiunea pentru moda?

Pot sa spun ca este mai degraba o vocatie decat pasiune. Provin dintr-o familie in care parintii si bunicii s-au ocupat de haine si atunci cred ca mi-a intrat in sange. Am crescut practic in atelierul parintilor. La varsta de sase ani m-au pus direct la masina de cusut, dupa care tata a zis:”daca o mai vad pe fata mea acolo, va dau afara pe toti”, aveau 200 de angajati la vremea respectiva. A contat foarte mult faptul ca ai mei erau in domeniu, este altfel sa mergi acolo zi de zi, iar cand ieseam de la scoala treceam sa vad ce s-a mai facut, ce s-a mai lucrat.

Ai ajuns sa iti faci propriul tau brand. Cand s-a intamplat asta?

Dupa ce am terminat facultatea, am inceput sa lucrez cu Rifil, mi-a dat mana libera si asa am ajuns sa imi construiesc propriul brand in 2004, iar de atunci suntem pe linia Kinga Varga. Din 2010 am devenit practic independenta 100%. Daca pana atunci am crescut pe langa ei, mi-au dat aripi, m-au format si m-au ajutat sa vad aceasta lume, mai apoi am intrat practic pe nisa mea.

Unde se pot gasi tinutele tale?

Produsele Kinga Varga se pot cumpara de pe site-ul meu (http://www.kingavarga.ro/). la atelier poate sa vina lumea sa faca comanda, unde realizam produse unicat sau serie mica, dar si din Magazinul Cocor – Galeria Designerilor Romani.

Care au fost cele mai importante momente din cariera ta de pana acum?

Pot spune ca au fost mai multe momente importante, dar primul care m-a facut sa simt cu adevarat ca este important, a fost prezenta mea la Targul de la Paris Pret a Porter, unde modelele mele au fost selectate ca sa intre in zona de tendinte pentru anul urmator. Pot spune ca a fost un moment de glorie, intrucat nu m-am asteptat, un moment foarte frumos care mi-a dat aripi.

Cum ti se pare piata de fashion din Romania la momentul actual?

Creste de la an la an, din ce vad eu, apar tineri designeri cu idei frumoase, noi si moderne. Nu este inca ceea ce ne dorim pentru ca, spre exemplu, magazinele din Romania inca lucreaza pe sistem de consegnatie, majoritatea dintre ele. Nu iti vin cu o comanda ferma de produse, inca mai avem mult de munca, dar pot sa spun ca este intr-o usoara crestere.

Care este secretul succesului tau?

Cred ca pasiunea, perseverenta si atentia la detalii conteaza foarte mult. Imi place ca interiorul produsului sa arate la fel de bine ca si exteriorul, calitatea conteaza foarte mult. Haine se gasesc peste tot, le cumparam, le aruncam dupa o perioada. Spre exemplu eu am cliente care au produse de la mine si din primele colectii, si se intorc acum pentru am cere modelul respectiv si pe alta culoare. Asadar, conteaza foarte mult perseverenta si linia pe care ai pornit sa o duci mai departe.

 

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
  • Un om, un loc, o poveste – Iuliana Manea

    Ori de câte ori mă gândesc la arome, la beauty, la povești despre cosmetic frumos scrise, …
  • Totul este despre frică

    Te-ai trezit, îți bei cafeaua de dimineață, și poate te gândești la programul care te aște…
  • NIMENI NU-I PERFECT!

    Trupuri sculptate. Increderi oarbe de sine și siguranță, toate împachetate, fac dintr-un b…
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cum să te îmbraci ca un gentleman, adăugând inovaţie stilului clasic

În acest sezon, ECCO le propune domnilor să aducă în actualitate arta de a fi un gentleman…