Home Arts Fotografia cu raze X

Fotografia cu raze X

4 min read

Colecția de obiecte reprezentative pentru istoria modei, găzduită de Muzeul Victoria & Albert din Londra, este cea mai mare și mai cuprinzătoare din lume, conținând mii de piese pline de detalii fascinante. Pentru că multe dintre aceste detalii nu sunt vizibile cu ochiul liber, un proiect inedit realizat în colaborare cu fotograful Nick Veasey a avut scopul de a dezvălui câteva dintre secretele acestei colecții impresionante, prin intermediul fotografiilor cu raze X.

Fotografia cu raze X
Sursă foto: www.nickveasey.com

Fotografia cu raze X este un instrument unic, deoarece ne permite să vedem în profunzimea unui obiect prețios prin vechimea sa, proveniența sau rolul în istoria designului vestimentar – dezvăluind detalii necunoscute despre formă, materiale, croială și elementele de structură interioară.

Nick Veasey, specialist în domeniul fotografiei cu raze X, a realizat radiografii de înaltă calitate, imaginile rezultate având atât un rol estetic, cât și de documentare, fiind o combinație perfectă între știință și artă.

Nick experimentează cu acest stil de fotografiere de mai bine de 25 de ani și a avut ideea de a construi o instalație mobilă cu raze X, care să permită ca obiectele din colecția V&A să fie radiografiate în siguranță în limitele muzeului.

Razele X sunt utile în special pentru a privi materialele textile, deoarece pot dezvălui pliuri ascunse sau straturi de țesături (materialele mai dense apar în nuanțe mai deschise pe radiografie, în timp ce zonele mai subțiri par întunecate).

Printre articolele de îmbrăcăminte fotografiate cu raze X se numără un tip de corset din secolul 18, purtat ca lenjerie de corp. Radiografia a scos la iveală un al doilea rând ascuns de ocheți, ceea ce sugerează că ar fi putut fi modificat sau reconstituit la un moment dat.

„Sunt atras de razele X, deoarece permit un studiu al subiectului din interior. În mod normal, vedem lumina reflectată de la suprafața unui obiect, dar razele X dezvăluie adesea și cum sunt făcute lucrurile. Este un proces științific. Îmi plac rezultatele, deoarece au integritate – arată lucrurile așa cum sunt cu adevărat., Nick Veasey.

Sursă foto: www.nickveasey.com
Sursă foto: www.nickveasey.com
Sursă foto: www.nickveasey.com

Citește în continuare Sculpturi unice din sticlă tricotată.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Se deschide expoziția de pălării semnată NITA SAO x Sun Plaza

Ana Istodorescu aduce universul elegant al pălăriilor unicat și al colecțiilor inspirate d…