Home Arts Sculpturi unice din sticlă tricotată

Sculpturi unice din sticlă tricotată

4 min read

Sculpturile din sticlă tricotată ale lui Carol Milne sărbătoresc actul creativ. „Deși pare absurd, în calitate de artist, sunt mult mai interesată și implicată în actul de creație decât de produsul finit. Și mă amuză când mă gândesc la ironia creării unei piese de artă finite care prezintă și sărbătorește un act creativ – în acest caz, procesul de tricotare.”

„Under the influence”, www.carolmilne.com

Împingând limitele materialului pe care îl utilizează, printr-o experimentare continuă și neobosită, și hotărâtă să-și îmbine pasiunea pentru tricotat cu dragostea pentru sculptura din sticlă turnată, a dezvoltat o variantă a procesului de turnare pentru a tricota în sticlă.

„Văd lucrările mele tricotate ca o metaforă pentru structura socială. Firele sunt slabe și fragile de sine stătătoare, dar înșelător de puternice atunci când sunt legate între ele. Firele individuale se pot crăpa sau rupe fără ca întreaga structură să se destrame. Și chiar și când întreaga structura este ruptă, piesele rămân legate între ele. Conexiunile aduc forță și integritate întregului și îl mențin intact.”

„Knit Knot”, www.carolmilne.com

După ce în 2013 au murit mai mulți mentori importanți din viața sa, a început să se gândească Ce înseamnă să devii propriul tău mentor?. Astfel a luat naștere o serie de sculpturi din sticlă ce reprezintă mâini care se tricotează singure.

„Coccon”, www.carolmilne.com

Unul dintre cele mai neobișnuite și distractive proiecte pe care le-a finalizat, „Queen of the Knit” a fost un costum din sticlă creat pentru o prezentare de modă din cadrul unei conferințe Glass Art Society. „Am realizat o secvență care putea fi repetată și atașată. Am conectat piesele cu discuri din plastic și legături din cablu (astfel încât îmbrăcămintea să fie oarecum flexibilă, iar piesele de sticlă să nu se rupă atunci când sunt atinse).”

Prototip „Queen of the Knit”, www.carolmilne.com
„You Can Leave Karin”, www.carolmilne.com
Socks, www.carolmilne.com

Citește în continuare #CoronaIllustrations. Un limbaj universal care documentează realitatea.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

The Motans lansează „Spirit Ateist”, o piesă manifest despre viața trăită pe fast-forward

La scurtă vreme după ziua sa de naștere, The Motans își bucură fanii cu un cadou muzical, …