Home Hairstyle Îngrijirea părului acasă – cele mai bune măști homemade

Îngrijirea părului acasă – cele mai bune măști homemade

5 min read

Tu cât ești dispusă să plătești pentru un păr sănătos și strălucitor? Adevărul este că, de multe ori, necesitatea achiziționării unor produse de îngrijire cu promisiuni irezistibile și nume consacrate este doar o iluzie. Dacă vrei să fii sigură că ingredientele care intră în contact cu scalpul și părul tău sunt naturale, încearcă alternativele pentru îngrijirea părului acasă. Alege dintre recomandările noastre, testate și apreciate, pe cele care se potrivesc pentru nevoile specifice ale părului tău.

Îngrijirea părului acasă
Sursă foto: unsplash.com
Mască intens hidratantă
  • 1/2 de avocado copt
  • 1/2 de banană coaptă
  • 1 lingură de ulei de măsline

Dacă îți simți părul uscat, aspru, casant, încearcă această combinație de ingrediente hidratante care îi redau părului strălucirea, făcându-l, în același timp, moale și plăcut la atingere. Această mască pe care o poți realiza acasă este cu adevărat magică pentru hidratare. Amestecă avocado și banana până obții o pastă, adaugă uleiul de măsline și aplică masca pe toată lungimea firului de păr.

Mască pentru hidratare și îndepărtarea acumulărilor de produs
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 lingură de miere de albine
  • 1 lingură de oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere este un ingredient de nelipsit, în special din rutina de îngrijire a părului creț, dar la fel de util pentru orice tip de păr dacă simți firul încărcat și cu acumulare de produse. Dizolvă ușor buildupul, calmează mâncărimile și echilibrează pH-ul scalpului pentru o senzație curată și confortabilă. Amestecă-l cu mierea de albine și cu uleiul de cocos hidratant și obții o mască de păr incredibil de bună, atât pentru scalp, cât și pentru lungimea firului de păr.

Mască cu proteine
  • 1 plic de gelatină
  • 5 linguri de apă foarte caldă
  • câteva picături de lămâie
  • 2-3 linguri de balsam

Dacă îți simți părul prea moale și lipsit de volum sau când firul de păr se întinde fără să revină la forma inițială, acestea pot fi semne ale unui deficit de proteină. Această mască poate fi soluția salvatoare, dar chiar și așa, nu este indicat să o folosești prea des ca să nu cazi în extrema cealaltă. Noi îți sugerăm să încerci aplicarea o dată pe lună. Amestecă gelatina în apă caldă până se dizolvă complet, apoi adaugă picăturile de oțet de mere sau lămâie, în funcție de ce ai la îndemână. La final adaugă o cantitate de balsam care poate varia, astfel încât masca rezultată să fie suficientă pentru distribuirea pe toată lungimea părului.

Dacă urmărești să obții cele mai bune rezultate, este recomandat să păstrezi fiecare mască pe păr pentru 20-30 de minute, ca să îi dai timp să acționeze în mod corespunzător.

Citește în continuare Secretele unui păr cu volum care rezistă până la următoarea spălare.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

„Speranțe vis, speranțe flori” al Mihaelei Runceanu, primul șlagăr românesc remixat în cadrul glo™ Creative Camp by Electric Castle

Începutul anului este marcat de lansarea celor trei creații muzicale ale taberei glo™ Crea…