Home Hairstyle Secretele unui păr cu volum care rezistă până la următoarea spălare

Secretele unui păr cu volum care rezistă până la următoarea spălare

7 min read

Cu greu ne putem abține de la experimente când vine vorba de păr, dar ce ai spune dacă în loc de culori diverse și procedee chimice care mai mult agresează, ai experimenta cu modalitățile de îngrijire și stilizare potrivite pentru tipul tău de păr. Adaptează-ți rutina astfel încât să obții rezultatele care te fac fericită, un păr cu volum, sănătos și atractiv.

păr cu volum
Sursă foto: Getty Images
Spălare și îngrijire

Un păr puternic și sănătos este baza oricărui stil reușit. Află care sunt nevoile părului tău și alternează produsele ca să obții și apoi să menții un echilibru între hidratare și proteină. Un păr cu deficit de proteină va fi prea moale și nu își va păstra forma, în timp ce un păr care nu primește hidratare suficientă se va rupe ușor și va avea un aspect tern.

Dacă ai senzația ca produsele pe care le folosești îți îngreunează părul, elimină pe rând câte unul din rutină și află care este produsul care te împiedică să obții cât mai mult volum, iar apoi caută un înlocuitor potrivit pentru părul tău.

Uscare

Folosește un uscător de păr împreună cu o perie, secționează părul și înclină capul dintr-o parte în alta, uscându-l șuviță cu șuviță, astfel încât să nu deranjezi forma obținută.

Peria rotativă este o alternativă care și-a găsit din în ce mai mult locul în arsenalul fiecărei femei care își dorește să obțină un păr cu volum și strălucire după fiecare spălare. Alege dimensiunea potrivită pentru lungimea părului tău, împarte-l în secțiuni și make it happen. Odată ce stăpânești tehnica, te poți bucura de un rezultat ca la salon.

În zilele în care timpul îți permite, iar temperaturile sunt destul de ridicate încât să nu îți pui în pericol sănătatea, alege să îți usuci părul natural. Adaugă la baza șuvițelor câteva clipsuri care să susțină rădăcina ridicată și îndreaptă-te către o activitate relaxantă sau productivă ca să îi dai timp părului să se usuce natural.

Styling

Adaugă textură folosind un produs de styling tip spumă, gel sau pudră, cu rolul de a revitaliza părul fin și lipsit de volum. Adaugă bucle prin numeroasele metode care nu implică căldură sau, dacă îți dorești un efect mai rapid, folosește ondulatorul, dar nu uita de produsul pentru protecție termică ca să eviți degradarea părului.

Schimbă cărarea – o soluție simplă cu un efect instantaneu. Dacă obișnuiești să îți porți părul doar cu cărare pe mijloc sau în aceeași parte, vei fi surprinsă de volumul pe care îl obții de fiecare dată când alegi să schimbi cărarea.

Prinde părul într-o coadă înaltă sau într-un coc lejer, ambele plasate cât mai sus, ca să redirecționezi părul și să îl protejezi în timp ce dormi sau citești întinsă în pat. Astfel, îi prelungești aspectul până la următoarea spălare, iar când vrei să îl porți liber, te poți bucura de efectul de volum creat.

Tunsoare

Nu uita că totul pornește de la tunsoare. Dacă metodele încercate până acum nu au dat rezultate, nu este cazul să renunți la visul de a avea un păr cu volum. Este momentul să experimentezi cu lungimea, forma și diferitele variante de tunsori care contribuie la crearea volumului. De la scurtarea părului pentru a reduce din greutate, la tunsoarea în scări sau adăugarea unor șuvițe mai deschise la culoare, lasă-te pe mâna specialiștilor ca să îți ușurezi eforturile și să reduci timpul petrecut acasă încercând să obții volumul mult dorit.

Citește în continuare 5 tunsori între care vei alege în 2020.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

„Speranțe vis, speranțe flori” al Mihaelei Runceanu, primul șlagăr românesc remixat în cadrul glo™ Creative Camp by Electric Castle

Începutul anului este marcat de lansarea celor trei creații muzicale ale taberei glo™ Crea…