Home News Mesajul emoționant transmis națiunii de către Regina Elisabeta a II-a: Împreună putem învinge coronavirusul!

Mesajul emoționant transmis națiunii de către Regina Elisabeta a II-a: Împreună putem învinge coronavirusul!

4 min read

Pe fondul pandemiei de coronavirus, Regina Elisabeta a II-a a mulțumit cadrelor medicale din primă linie și britanicilor care stau în casă pentru a preveni răspândirea COVID-19, într-un discurs istoric.

mesaj istoric transmis de Regina Elisabeta „Este o perioadă de perturbare în istoria vieții noastre, o perturbare care a adus durere pentru unii, dificultăți financiare pentru alții și schimbări majore în viețile noastre. Vreau să mulțumesc tuturor. Vreau să mulțumesc tuturor celor de la NHS (National Health Service) din prima linie, precum și personalului, care își continuă dezinteresat activitățile de zi cu zi. Sunt sigură că națiunea este de acord cu mine și vă va asigura că munca voastră este apreciată și fiecare oră din munca pe care o depuneți ne ajută să ne întoarcem la vremurile normale. Mai vreau să mulțumesc celor care stau acasă și ajută în acest fel protejarea celor care sunt vulnerabili. Împreună vom lupta cu această boală și vreau să vă reasigur că dacă vom rămâne uniți și hotărâți, o vom învinge.

Acum toți simțim această separare de cei dragi. Dar știm în adâncul nostru că este lucrul potrivit pe care trebuie să îl facem. În timp ce am mai avut provocări de-a lungul timpului, acum este diferit. De data asta, ne alăturăm tuturor națiunilor din lume pe un front comun folosind evoluția științei și compasiunea pentru a ne vindeca. Vom reuși și acest succes va fi al tuturor. Ar trebui să ne bucurăm, deși mai avem mult de îndurat vor veni și zile mai bune. Vom fi din nou cu prietenii, cu familiile noastre; ne vom reîntâlni. Deocamdată, mulțumesc și vă urez tuturor numai bine,” a declarat Regina Elisabeta a II-a.

Mesajul televizat, difuzat în atenţia britanicilor şi naţiunilor Commonwealthului, a fost inregistrat la Castelul Windsor, unde regina şi soţul său, prinţul Philip, locuiesc de la 19 martie și este al cincilea de la începutul domniei de 68 de ani a Reginei Elisabeta a II-a.

Celelalte mesaje ale reginei în timp de criză sau de doliu au avut loc în 1991 cu ocazia primului Război din Golf, în 1997 în ajunul funeraliilor prinţesei Diana, în 2002 după decesul mamei sale și în 2012 când a celebrat Jubileul de Diamant.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Noaptea Muzeelor 2020 își deschide porțile pentru tinerii creatori de conținut digital

Cea de a 16-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc pe 14 noiembrie 2020. În România, Noapt…