Home Arts Covid Classics, istoria artei într-un mod creativ și neconvențional în timpul autoizolării

Covid Classics, istoria artei într-un mod creativ și neconvențional în timpul autoizolării

3 min read

Din ce în ce mai mulți oameni își îndreaptă energia către manifestări artistice pentru a-și găsi confortul emoțional în timpul acestei izolări care vine la pachet cu anxietate, nesiguranță, plictiseală. Cei patru colegi care au creat contul de Instagram Covid Classics își propun să combată aceste emoții și să ofere inspirație și speranță, prin recrearea într-un mod ingenios a lucrărilor lor preferate ce aparțin unor pictori renumiți, precum Van Gogh, René Magritte, Johannes Vermeer.

Covid Classics

„Patru colegi de apartament care iubesc arta… și sunt în carantină pe timp nedefinit”, așa se definesc creatorii contului de Instagram Covid Classics. „Fără filtre, fără editări, doar noi și lucrurile pe care le avem deja în casă.” În mai puțin de două săptămâni, au trezit interesul a peste 40000 de urmăritori care se întorc zilnic pentru a descoperi noi lucrări.

„Poate scrieți într-un jurnal, poate desenați. Fiecare dintre aceste modalități de exprimare este tot un antidot pentru plictiseală, pentru singurătate, pentru deznădejde.”, explică ei. „Ne menține echilibrați și poate chiar veseli. Fără să ne susținem moralul, fără să înțelegem cine suntem și de ce suntem capabili, eforturile de reconstruire a unei lumi mai bune nu s-ar putea realiza niciodată. Acesta este rolul artei.”

Aceste mijloace moderne și creative reușesc să facă cele mai cunoscute lucrări ale unor pictori care au definit istoria artei să pară mai puțin intimidante, dându-ți posibilitatea să le descoperi și să le analizezi din confortul casei tale.

Citește în continuare Runway Dreams – o sinergie între fotografie, pictură și modă.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Se deschide expoziția de pălării semnată NITA SAO x Sun Plaza

Ana Istodorescu aduce universul elegant al pălăriilor unicat și al colecțiilor inspirate d…