Home Arts Expoziția Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio

Expoziția Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio

2 min read

De la actriță în filme la Hollywood la model pe podiumurile din Paris și o carieră muzicală legendară, influența lui Grace Jones este în continuare la fel de evidentă în rândurile unora dintre cei mai apreciați artiști ai generației noastre. Expoziția Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio explorează imaginea și legătura ei cu exprimarea identității de gen, inclusiv noțiunile convenționale ale siluetei feminine.

Grace Before Jones
Grace Jones, NYC, 1970s, fotografiată de Anthony Barboza

Expoziția Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio va fi deschisă în perioada 26 septembrie 2020 – 3 ianuarie 2021 la Galeria de Artă Nottingham Contemporary, datele putând varia în funcție de evoluția pandemiei.

Grace Before Jones se vrea a fi un portret polivalent al cântăreței. Călătorind în timp, ea încearcă să prezinte atât fundalul istoric, cât și o perspectivă contemporană asupra creării imaginii lui Grace Jones. Expoziția este o modalitate alternativă de a scrie și a spune istoria artei.

grace before jones
Grace Jones, Island Life, 1985 (Album cover)

„La intersecția între ficțiune, studiu și biografie, Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio pornește de la cariera muzicală și de la colaborările ei cu artiști, designeri, fotografi și muzicieni pentru a pune în discuție imaginea și sistemul binar de gen (feminin-masculin).”

Expoziția va include lucrările a numeroși artiști, printre care Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol, Robert Mapplethorpe, ACT UP.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Neversea lansează campania ,,THE GREEN CHALLENGE”, pentru o ediție și mai verde în 2021

Festivalul Neversea lansează campania The Green Challenge, pentru o ediție și mai verde, î…