Home Health & Beauty Expert advice CUM POȚI TRANSFORMA CELE 7 MINUTE PETRECUTE SUB DUȘ ÎNTR-UN RITUAL DE VITAMINIZARE A PIELII?

CUM POȚI TRANSFORMA CELE 7 MINUTE PETRECUTE SUB DUȘ ÎNTR-UN RITUAL DE VITAMINIZARE A PIELII?

7 min read

Pielea este cel mai mare organ al corpului cu o capacitate de regenerare fantastică. În același timp, pielea este un bun diagnostician al mediului intern al organismului. Orice dezechilibru intern este, într-o oarecare măsură, semnalat de către piele, la nivel extern. Datorită faptului că organismul nostru respiră și elimină parte din toxine prin piele, aceasta trebuie întreținută intens.

VITAMINIZARE
Sursă foto: unsplash.com

De cele mai multe ori, partea superioară a corpului este cea care primește cea mai mare atenție. Fața, gâtul decolteul, palmele și, cel mult, brațele. Zonele cele mai expuse sunt cele mai îngrijite. În conversațiile pe care le port cu clienții mei, la cabinet, atingem și acest subiect: Îngrijirea pielii întregului corp. De cele mai multe ori primesc Răspunsul următor: „Nu aplic ceva hidratant, constant, pe tot corpul” . Apoi, întreb de ce oare uităm de celelalte părți ale corpului. Răspunsul este: „Nu știu. Cred că NU mi-am făcut o obișnuință în a conștientiza importanța hrănirii pielii și pe restul corpului”. Așa este. Uităm să ne aducem aminte că și pielea de pe picioare este importantă, la fel precum cea de pe spate, coapse, fese, sâni.

Ținând cont de acest fapt, și anume că omul nu are obișnuința de a vitaminiza constant pielea întregului corp cu ajutorul anumitor produse cosmetice de hidratare, pornesc de la 0.  Recomand a se începe cu un ritual extrem de simplu pe care îl putem include într-un proces cu care deja ne-am obișnuit: dușul de seară sau dimineață.

Iată cum poți transforma cele 7 minute petrecute sub duș într-un ritual de vitaminizare a pielii:

Începe cu a poziționa în baie, lângă duș, următoarele produse: gel de duș, gomaj pentru corp, ulei hidratant de corp, mască nutritivă pentru ten, periuța și pasta de dinți.

Cum le folosești:
  1. Gelul de duș – aplică pe tot corpul și masează pentru 1 minut, apoi clătește cu apă;
  2. Gomajul pentru corp – aplică pe tot corpul (brațe, spate, sâni, abdomen, coapse, picioare) și masează timp de 2 minute;
  3. Masca nutritivă pentru ten – îndată ce ai aplicat gomajul pe corp, aplică masca nutritivă asupra feței gâtului și decolteului tot prin ușor masaj, timp de 2 minute;
  4. Începe și clătește picioarele, abdomenul, fesele, brațele și, ulterior, decolteul, gâtul și tenul (aprox. 30 de secunde);
  5. Imediat după clătire, când pielea este caldă și umedă, pune în palme câteva picături de ulei hidratant pentru corp și masează ușor timp de 1 minut. Acesta se va absorbi instantaneu datorită căldurii corpului și a picăturilor de apă;
  6. Ieși din duș și tapotează corpul cu prosopul;
  7. Spală-te pe dinți.

Iată cum poți transforma dușul de seară sau cel de dimineață într-un adevărat ritual de curățare și vitaminizare a întregului corp, prin câteva eforturi de aplicări topice. Totul în 7 minute! Încearcă acest ritual zilnic – timp de 1 săptămână – și urmărește evoluția pielii tale.

VITAMINIZARE
Sursă foto: unsplash.com
Întrebări ce le-ai putea avea:

Pot să folosesc un gomaj în fiecare zi?

Dacă acesta este unul GENTIL, da. Pielea are nevoie de a fi curățată, zilnic, prin îndepărtarea impurităților și a celulelor care și-au încetat activitatea (exemplul pielii descuamate pe picioare)

De ce să aplic o mască facială zilnic?

Așa cum ne hrănim zilnic cu mâncare sănătoasă, de ce să nu ne hrănim și pielea (tenul) cu o mască bogată în compuși bioactivi meniți să ne hrănească stratul epidermic?

Ce produse aș putea să folosesc?

Iată produsele (potrivite oricărui tip de piele) din ritualul meu de curățare și vitaminizare la duș:

Gel de duș: https://www.bioderma.com.ro/produsele/atoderm/ulei-de-dus

Gomaj pentru corp: https://www.carelessbeauty.ro/shop/produs/gomaj-pentru-ten-uscat-mixt-cu-pete-si-pistrui/

Mască nutritivă pentru ten: https://www.carelessbeauty.ro/shop/produs/compresa-revitalizanta/

Ulei hidratant pentru corp: https://www.carelessbeauty.ro/shop/produs/extract-uleios-cu-fructe-de-catina/

Sfaturi utile în îngrijirea pură și naturală a corpului, prezentate de Adina Oancea, farmacist & co-fondator Careless Beauty România.

Citește în continuare APA PENTRU CORP ȘI PIELE.

Load More Related Articles
Load More By Ioana Adina Oancea
Load More In Expert advice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Roberto Tula – Skate Meditations

Meet Roberto Andres Martinez Tula, RA for short. (Alien, Artist, Designer, Lover, Sk8er, T…