Home Arts Compozitorul Ennio Morricone a murit astăzi în Italia, la vârsta de 91 de ani

Compozitorul Ennio Morricone a murit astăzi în Italia, la vârsta de 91 de ani

3 min read

În 2007, Clint Eastwood i-a înmânat Premiul Oscar pentru întreaga carieră, în 2016, a câștigat Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră, devenind la acea vreme cea mai în vârstă persoană care a câștigat vreodată un Oscar competitiv, iar contribuția sa în industrie a mai fost recunoscută și prin trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase premii BAFTA și multe alte distincții. Deși primim cu tristețe vestea că celebrul compozitor Ennio Morricone a murit, este important să amintim cele mai importante momente din cariera sa.

Ennio Morricone
Sursă foto: www.imdb.com

Compozitorul a suferit o ruptură de femur în urmă cu câteva zile și a murit în timpul nopții trecute într-o clinică din Roma. Anunțul a fost confirmat de avocatul său, Giorgio Assumma, care a declarat că Morricone „a murit în zorii zilei de 6 iulie la Roma cu mângâierea credinței. El și-a păstrat până în ultimul moment demnitatea si luciditatea deplină”.

Născut la Roma în 1928, Morricone a studiat muzica clasică și a început să compună pentru teatru și radio, dar contribuția sa în lumea cinematografică i-a adus cu adevărat recunoașterea internațională.

Morricone a compus pentru multe genuri de filme: comedii, drame, thrillere, filme horror, filme de artă, fiind unul dintre cei mai versatili artiști în domeniul cinematografiei. El a realizat coloana sonoră pentru peste 500 de producții, dar printre cele mai memorabile filme pentru care a lucrat se numără The Hateful Eight (2015) în regia lui Quentin Tarantino, pentru care a câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră originală, The Untouchables (1987) în regia lui Brian De Palma, Lolita (1997) în regia lui Adrian Lyne, Cinema Paradiso (1988) în regia lui Giuseppe Tornatore, Once Upon a Time in America (1984) și The Good the Bad and the Ugly (1966) în regia lui Sergio Leone.

Citește în continuare Noua dată oficială pentru următoarea ediție a Premiilor Oscar.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Neversea lansează campania ,,THE GREEN CHALLENGE”, pentru o ediție și mai verde în 2021

Festivalul Neversea lansează campania The Green Challenge, pentru o ediție și mai verde, î…