Home Fashion Accessories Tips&tricks pentru o experiență reușită la cumpărături

Tips&tricks pentru o experiență reușită la cumpărături

6 min read

Cum să transformi stilul pe care dorești să îl adopți în realitate ar putea fi un bun titlu alternativ pentru rândurile ce urmează. O garderobă care să te reprezinte și care să îți ofere opțiuni pentru fiecare situație în care te-ai putea regăsi necesită mai mult decât o inspirație rătăcită.

cumpărături
Foto: Heidi Fin, Unsplash

Oferta din magazine și multitudinea de stiluri pot părea copleșitoare și te pot deturna de la scopul propus, astfel încât te poți găsi cu adevărat debusolat în mijlocul unui centru comercial sau între paginile diverselor magazine online.

Nu te baza doar pe memorie când vezi ținute sau articole vestimentare care se încadrează în stilul pe care ți-ai dori să îl adopți.

Realizează capturi de ecran, salvează fotografii sau postările de pe Instagram ale modelelor tale de stil preferate, urmărește publicații de profil și conturile de social media ale brandurilor în a căror estetică te regăsești. Inclusiv designerii și producătorii români au o prezență online foarte frumoasă și activă și te poți lăsa inspirat de diversitatea stilurilor cu care se identifică fiecare. Există atâtea modalități care te pot ajuta să îți conturezi garderoba ideală.

Odată ce ți-ai stabilit sursele de inspirație, este momentul să descoperi cum poți să interpretezi ținutele dintr-o perspectivă practică.

Începe prin a deconstrui ținutele. Ce te-a atras în mod deosebit: croiala, culoarea, felul în care este accesorizată ținuta? Care sunt piesele vestimentare pe care le ai deja în garderobă și care sunt asemănătoare sau se încadrează în stilul pe care vrei să îl adopți? Ce articole îți lipsesc pentru a recrea lookul?

Nu pleca la cumpărături fără un plan, dar rămânând totuși deschis la posibilitatea de a-l adapta.

Este bine să știi dinainte ce tipuri de haine, accesorii și încălțăminte vrei să adaugi în garderobă și, la fel de important, este să stabilești și paleta de culori pe care o urmărești. După ce alcătuiești o listă cu produsele pe care îți dorești să le achiziționezi, cel mai ușor ar fi să verifici oferta magazinelor online, întrucât acestea beneficiază de posibilități de filtrare care te ajută să găsești rapid stilul și culoarea pe care ți le dorești. Dacă nu vrei să te bazezi pe shoppingul online, este momentul să acorzi o după-amiază pentru a-ți aduce stilul la un alt nivel. Nu te lăsa copleșit, adu-ți aminte că ai ajuns acolo cu un scop și pleacă din magazine doar cu produsele care îți aduc bucurie.

Bugetul te ajută să te îndrepți spre magazinele potrivite.

Ia în considerare cât de des vei purta fiecare piesă vestimentară și cât ești dispus să investești. În cazul celor care te entuziasmează doar pentru că sunt în tendințe sau al celor care nu s-ar potrivi cu stilul tău de viață actual, probabil că nu merită să acorzi o parte importantă din buget. Iar dacă există un articol ce ți-a atras în mod special atenția și nu se încadrează în bugetul tău actual, nu îți pierde speranța. Caută ceva asemănător sau setează o notificare măcar mintală și așteaptă perioadele cu reduceri.

Citește în continuare Second-hand-urile și avantajele pe care le ascund.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Accessories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INTERVIU | Sweet Paprika – Gabriela Atanasov: „Everybody can be a sweet paprika girl”

Creator de conținut în mediul online, creator de haine, antreprenor, la bază artistă neînț…