Home Health & Sports The Social Mask | Ciprian Burzo creează o mască de prevenire și protecție, design premiat de MIT

The Social Mask | Ciprian Burzo creează o mască de prevenire și protecție, design premiat de MIT

4 min read

MIT Pandemic Response CoLab a anunțat câștigătorii concursului „Re-imagining face coverings and PPE”, selectând cele mai creative propuneri pentru a reinventa măștile de față și echipamentul de protecție. Una dintre cele 3 soluții considerate de juriu ca fiind cele mai inovatoare și promițătoare este masca proiectată de designerul și inginerul român Ciprian Burzo. The Social Mask (Masca socială) are un model minimalist, transparent, care se poate conecta la un smartphone, colectând date de la utilizatori și calculând riscul infecției cu coronavirus.

social mask ciprian burzo
Sursă foto: www.calvertjournal.com

Pandemic Response CoLab este o platformă de colaborare online, care invită pe oricine, de la indivizi la grupuri, de la comunități la companii, să dezvolte soluții care pot fi puse în acțiune pentru rezolvarea problemelor apărute din cauza pandemiei de Covid-19.

„O provocare globală precum pandemia necesită o soluție globală”, spune David Kong, director al MIT Media Lab’s Community Biotechnology Initiative și cofondator al platformei Pandemic Response CoLab.

Printre cele 3 soluții inovatoare selectate de membrii juriului se numără și designul românului Ciprian Burzo, The Social Mask.

„Totul începe cu o schiță simplă și cu gândul că putem ajuta societatea în lupta împotriva răspândirii virușilor, atât din punct de vedere social, cât și medical.”, spune Ciprian Borzo, designer și inginer.

Ciprian Burzo a propus o mască „inteligentă” care integrează senzori de temperatură și un sistem de ventilație cu filtru. Acest tip de mască de față se conectează la o aplicație de dispozitiv mobil pentru a verifica proximitatea purtătorului de ceilalți utilizatori și pentru a determina posibilitatea infectării cu coronavirus. Cu accent pe un aspect modern, masca de față are dimensiuni reduse și ar urma să fie fabricată din materiale precum policarbonat sau polipropilenă pentru a elimina riscul de alergii, menținând în același timp funcționalitatea.

social mask ciprian burzo
Sursă foto: www.calvertjournal.com

Ciprian Burzo a câștigat în trecut și concursul pentru designul medaliilor acordate la ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lillehammer, Norvegia, din 2016. Designul intitulat „To the Top” a fost descris de membrii juriului ca fiind „unic și modern”, evocând munții scandinavi, gheața și podiumul.

Citește în continuare INTERVIU | Dragoș Andrei Cantea: „Viața unui pianist de concert este cea a unui lup singuratic.”.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Health & Sports

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

The Great și piesele prezentate ca fiind de „inspirație americană”. Un nou demers al comunității La Blouse Roumaine pentru recunoașterea influențelor românești

Colecția The Great pentru sezonul toamnă 2020 include 56 de ținute fotografiate pe fundalu…