Home Food & Wine Stay healthy! Alimente care întăresc sistemul imunitar

Stay healthy! Alimente care întăresc sistemul imunitar

5 min read

Portocalele, migdalele și spanacul sunt câteva dintre alimentele care îmi vin rapid în minte și care te pot ajuta să îți menții sistemul imunitar puternic. Așa că am făcut o selecție și îți prezentăm în rândurile de mai jos o listă cuprinzătoare de alimente care întăresc imunitatea, pentru a te proteja de numeroasele epidemii sezoniere primejdioase.

Sursă foto: Unsplash.com
Broccoli

În urma unor studii realizate de către cercetătorii din străinătate și din țară, s-a descoperit că în broccoli, un aliment cu valoare nutritivă ridicată, se află o substanță chimică care contribuie la întărirea sistemului imunitar, protejându-l pentru o perioadă de timp îndelungată. Pe lângă faptul că ține la distantă bacteriile de sistemul digestiv, broccoli conține o varietate de nutrienți benefici organismului. Are o cantitate bogată de vitamina C și vitamina A, săruri minerale și o mulțime de glucide.

Spanac

Sub denumirea științifică de „spinacia oleracea”, spanacul are o gamă largă de vitamine și substanțe nutritive benefice imunității, datorită acidului folic și conținutului remarcabil de Omega-3. În plus, acest aliment stimulează organismul să producă celule noi, numeroase fibre și antioxidanți. Consumă cât mai des cu putință spanac crud sau preparat după preferințe, pentru a crește imunitatea și pentru a te proteja de eventualele răceli de sezon.

Migdale

Potrivit specialiștilor în sănătate, o mână de migdale în fiecare dimineață luptă împotriva efectelor stresului asupra sănătății sistemului imunitar și ține doctorul departe de tine. Migdalele conțin foarte multă vitamina E, care contribuie la stimularea imunității, dar și vitamina B, care reduce stresul și efectele acestuia. Totodată, medicii specialiști îți recomandă să consumi în cantități moderate acest aliment pentru a nu declanșa afecțiuni nedorite, precum creșterea excesivă în greutate.

Peștele gras

Peștele, precum tonul sau somonul, ajută la întărirea și, mai ales, la protejarea sistemului imunitar. Toate acestea se datorează conținutului bogat în acizi grași Omega-3 care au rol antiinflamator și care ajută la menținerea unui nivel optim de colesterol în organism.

Lămâia

Bogată în antioxidanți și, bineînțeles, în vitamina C, lămâia are efecte miraculoase asupra imunității. Specialiștii mărturisesc că este foarte important ca la prima oră a dimineții, pe stomacul gol, să bei un pahar de apă cu lămâie. Exceptând faptul că este cel mai sănătos mod de a ne începe ziua, acest elixir al sănătății îmbunătățește și sistemul imunitar.

Citește în continuare Fanii festivalului UNTOLD își pot vota festivalul favorit în cadrul competiției DJ MAG TOP 100 FESTIVALS.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…