Home Editorials Stop cadru Sacrificii de dragul Oscarului. Ce actori au trecut prin schimbări şocante pentru un rol

Sacrificii de dragul Oscarului. Ce actori au trecut prin schimbări şocante pentru un rol

7 min read

Din dorinţa de a interpreta cât mai bine un rol şi a intra în pielea personajului, mulţi actori recurg la transformări fizice radicale, unele chiar duse la extrem. Fie că acumulează kilograme în exces, fie că slăbesc, că îşi tund părul sau se antrenează până la epuizare, unii actori sunt dispuşi să facă imposibilul atunci când vine vorba despre prestaţia într-un film. Vezi mai jos ce sacrificii au fost făcute de dragul Oscarului de către cei mai buni actori.

Unul dintre cele mai recente exemple este Alexander Skarsgård, care a apărut cu o tunsoare…neobişnuită pe covorul roşu, la deschiderea unei expoziţii din New York. Actorul din True Blood şi The Legend of Tarzan şi-a ras o mare parte din păr, astfel încât să pară că suferă de calviţie. Motivul real ar fi faptul că filmează pentru noul său film, The Hummingbird Project şi că îşi doreşte să intre cât mai bine în pielea personajului. Cu toate acestea, fanii nu au fost prea încântaţi de noul look, multe dintre comentariile de pe reţelele de socializare stârnind indignare: “Vă rog, spuneţi-mi că am vedenii şi nu disting prea bine noua tunsoare a lui Skarsgård”.

Christian Bale este recunoscut pentru schimbările sale dramatice de înfăţişare la care recurge în numele artei. De data aceasta, actorul a trebuit sa acumuleze kilograme pentru personajul său, Dick Cheney, fostul vicepreşedinte al Americii, rol pe care îl joacă în filmul Hostiles. Întrebat cum a reuşit să se îngraşe atât de mult, actorul a explicat că a urmat o dietă specială, pe bază de …plăcinte. Pentru Christian Bale însă, rolurile care necesită schimbări drastice sunt printre preferatele lui. În 2004, pentru rolul din The Machinist, actorul a slăbit 30 de kg, în doar trei luni, mâncând doar un măr pe zi sau ton, iar în 2005, pentru rolul din Batman a trebuit să acumuleze masă musculară şi 30 de kg.

Pentru rolul din Les Miserablés, Anne Hathaway a fost aproape de nerecunoscut. Cu doar trei săptămâni înainte de filmări, actriţa a slăbit 5 kilograme, iar în timpul filmărilor, încă 7. Şi asta nu a fost tot. Actriţa a fost de acord să renunţe la părul său lung şi să se tundă băieţeste. Eforturile au fost rasplătite fără dar şi poate, rolul lui Fantine aducându-i acesteia Oscar-ul pentru cea mai bună prestație într-un rol secundar.

Un alt maestru al schimbărilor de look este Matthew McConaughey. Rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul timpului i-au adus acestuia mult râvnitul Oscar, pentru filmul „The Dallas Buyer’s Club“. Recent, un alt rol l-a determinat să adopte o dietă bazată pe pizza, cheesburgers şi bere, acesta îngrăşându-se 30 de kg pentru filmul Gold.

Coleg de platou cu Matthew McConaughey în „The Dallas Buyer’s Club, Jared Lito este un alt cameleon când vine vorba de schimbări de înfăţişare. Pentru a intra în rolul rolul unui transsexual infectat cu HIV, Jared şi-a epilat tot părul de pe corp, inclusiv sprâncenele. Actorul mărturisea că: “Pentru mine, nu este vorba despre greutatea pe care o pierd, ci despre reprezentarea personajului. Oamenii au făcut asta pentru căutarea sineului, pentru a atinge o stare meditativă. Asta sper şi eu. Chiar nu este un lucru rău”.

Frumoasa Charlize Theron a câştigat peste 17 premii pentru pentru rolul său din filmul Monster, printre care un Glob de Aur, dar şi Oscar-ul pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă. Charlize Theron şi-a luat în serios rolul, acumulând 15 kg, şi-a ras sprâncenele şi a purtat proteză dentară.

Nici Natalie Portman nu a stat departe de rolurile grele. Pentru rolul de balerină din filmul Swan, actriţa a slăbit 20 de kg, pe care le-a dat jos prin atrenamente drastice: 5 ore pe zi, timp de 7 zile.

 

 

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
  • NU NE PASĂ!

    Nu ne pasă! Trecem cu bocancii prin viață și prin sentimente, prin natură și prin orice ur…
  • AU RĂPIT LUMINA!

    Întreaga lume-i într-un concediu medical prelungit, fără prescripție sau scutiri, cu o rea…
  • NOI

    Deseori ne-ascundem de noi, fără ca măcar să ne pese de faptul că ne facem rău. Ne punem l…
Load More In Stop cadru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

IED – Istituto Europeo di Design prezintă “Multitudine” la Feeric Fashion Week 2024

Nouă studenți IED din școlile sale din Italia și Spania și-au prezentat colecțiile de abso…