Home Health & Beauty 3 măşti homemade pentru îngrijirea tenului în sezonul rece, cu ingrediente din bucătărie

3 măşti homemade pentru îngrijirea tenului în sezonul rece, cu ingrediente din bucătărie

4 min read

Zilele ploioase de toamnă sunt un bun prilej pentru a dedica mai mult timp ritualului de îngrijire a tenului şi de a-ţi ajusta tratamentul la temperaturile scăzute de afară. Bronzul de vară aduce cu el şi experienţe mai puţin plăcute pentru piele, pe lângă expunerea la vânt şi umiditatea. Nu-i de mirare că tenul este mai uscat, ridurile sunt mai vizibile, iar în cazuri extreme, apar şi pete pigmentare.

Ne-am învăţat deja lecţia: nicio soluţie achiziţionată la îndemnul reclamei de la TV sau al manechinului cu tenul perfect photoshopat din revista glossy nu va aduce minunile promise. Multe dintre femei se confruntă cu această problemă, neştiind însă că soluţia este poate mai aproape decat ar crede: în bucatarie. Da, aţi auzit bine.

Masca cu avocado

Avocado face minuni atât la interior, cât şi la exterior. Acizii graşi sunt esenţiali pentru a hidrata tenul uscat, predispus iritataţiilor în sezonul rece. Pasează jumătate din fruct, până ajunge la consistenţa unui piure, apoi amestecă o linguriţă de miere sau câteva picături de ulei de măsline virgin, de asemenea un bun emollient pentru ten. Aplică masca pe tenul curat şi las-o să acţioneze timp de 15 minute, după care curaţă tenul cu apă caldă.

Masca cu banană

Se pare că banana este alimentul care are cele mai eficiente proprietăţi de restructurare a pielii, motiv pentru care te încurajăm să o foloseşti şi la prepararea măştilor. Pasează jumătate de banană, apoi amestecă pasta obţinută cu o lingură de smântână sau miere. Pentru un plus de hidratare, poţi adăuga şi câteva picături de vitamina E.

Mască cu dovleac

Toamna este sezonul dovlecilor, aşa că de ce să nu profităm din plin de beneficiile lor? Dovleacul este recunoscut pentru sursa bogată de antioxidanţi si zinc, fiind un ajutor pentru tenul cu probleme, expus la soare, un remediu pentru prevenirea îmbătrânirii tenului.  Dovleacul pasat îl poţi combina cu diverse ingrediente, în funcţie de necesităţile pielii, fie cu gălbenuş de ou, pentru tenul uscat, fie cu suc de merişoare sau o linguriţă de iaurt, pentru tenul gras.

*Reţine că aplicarea măştilor nu este suficientă, dacă nu se respectă o rutină zilnică de îngrijire, adaptată fiecărui tip de ten.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Uniunea Muzicienilor Interpreți oferă burse în valoare de 15.000 euro pentru tinerii muzicieni români

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România anunță lansarea concursului pentru acordarea B…