Home Arts Romanian Creative Week 2023. Marea competiție a tinerilor designeri din România – Call for Projects

Romanian Creative Week 2023. Marea competiție a tinerilor designeri din România – Call for Projects

5 min read

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, a anunțat primul Call for Projects pentru ediția din 2023, care va avea loc la Iași, în perioada 19 – 28 mai. Tinerii designeri sunt provocați să își prezinte colecțiile pe impresionantul catwalk al Romanian Fashion Week, alături de nume consacrate din industria modei.

Competiția are loc în cadrul Innovative Future Platform, parte a secțiunii Design a RCW, care și-a propus încă de la prima ediție, cea din 2021, să sprijine demersurile inovative care pot ajuta la construirea unui viitor responsabil al industriei modei din România. Proiectul, coordonat de Lucian Broscățean, având-o drept consultant creativ pe Ioana Ciolacu, este gândit ca o platformă care să sprijine noua generație de creativi.

Participanții pot fi:

  • Studenți / masteranzi / doctoranzi de la oricare specializare din cadrul universităților de Artă.
  • Fashion designeri care activează deja în industrie, fie pentru propriul label, fie ca angajați ai unui brand.
  • Creativi din diverse domenii (nu sunt necesare studii de Modă sau studii de Artă), care realizează colecții sub brand propriu sau/și au un atelier.

Cum poți intra în competiție

Prin intermediul IF Platform, cei interesați se pot înscrie în concursul cu tema „What IF you WONDER?”, care se desfășoară în perioada 16.12.2022 – 31.01.2023.

Conform regulamentului, participanții trebuie să prezinte șapte schițe (reprezentare față-spate) și un Moodboard, inspirate de tema What IF you Wonder. Totodată, concurenții trebuie să prezinte un portofoliu care să cuprindă imagini din proiectele de modă sau care să aibă legătură cu moda, pe care le-au realizat în ultimii ani. Toate detaliile despre concurs și formularul de înscriere în competiție pot fi găsite pe site-ul evenimentului, AICI.

Anunțarea câștigătorilor

După deadline-ul de la finele lunii ianuarie, un juriu format din Irina Schrotter, Ovidiu Buta, Ioana Ciolacu și Lucian Broscățean vor selecta proiectele câștigătoare, urmând ca acestea să fie anunțate pe site-ul evenimentului, în data de 16.02.2023. Va urma o perioadă de mentorat legată de ce va presupune realizarea colecției și prezentarea ei în cadrul ediției 2023.

Costurile realizării colecției de șapte ansambluri vestimentare, precum și costurile de drum / cazare vor cădea în sarcina fiecărui participant. Organizatorii, Romanian Creative Week și Federația Patronatelor Industriilor Creative, vor acoperi costurile de participare la fashion show, logistica, grupa de modele, machiaj și coafură profesioniste, plus importanta parte de Comunicare & PR. Parteneri și sponsori din industrie vor oferi premii și burse.

Citește în continuare INTERVIU | Raluca Nitu, designer și fondator AIRE: Designed To Last.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Vama, concert la Romanian Creative Week, la Iași

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneșt…