Home LifeStyle Ce obiective turistice să nu ratezi pentru o vacanță de neuitat în Atena

Ce obiective turistice să nu ratezi pentru o vacanță de neuitat în Atena

6 min read

Deși s-a transformat într-un oraș aglomerat și cosmopolit, Atena își păstrează elementele de glorie care definesc anticitatea sa. Câteva zile în Atena reprezintă o alegere ideală pentru începutul sau sfârșitul vacanței tale în Grecia, dacă îți propui să vizitezi obiectivele turistice din zonă, precum și monumentele istorice care se găsesc în capitală sau în apropierea acesteia, fiind ușor de vizitat pe jos sau într-un tur organizat cu mijloacele de transport locale.

Sursă foto: www.pexels.com

Iată recomandările noastre din lista cuprinzătoare de obiective turistice de neratat pentru o vacanță fabuloasă în Atena:

  1. Acropola

Acropola din Atena, cunoscută și sub numele de „Stânca Sacră”, reprezintă simbolul național și cultural al Greciei, fiind cel mai faimos și îndrăgit obiectiv turistic până în prezent. Totodată, în cadrul acestui sit antic este situat și Parthenonul, biserica Maicii Domnului, care este una dintre clădirile cu o semnificație istorică remarcabilă.

  1. Muzeul Național de Arheologie

Muzeul Național de Arheologie din Atena este cel mai mare și important muzeu al Greciei, unde exponatele sale se află între cele mai bune colecții de obiecte din timpul perioadei preistorice, alături de sculpturi, ceramică, bronzuri, artă minoră și egipteană. Cu o priveliște de neratat, muzeul este situat în apropierea pieței Omonoia, iar poveștile remarcabile ale tuturor colecțiilor de căpetenie din incinta obiectivului turistic sunt urmate de explicații detaliate în limba engleză.

  1. Noul Muzeu al Acropolei

Inaugurat în iunie 2009, Noul Muzeu al Acropolei din Atena este găzduit într-o clădire vis-à-vis de Acropolă. Este una dintre cele mai de preț bijuterii ale orașului, mărturisesc localnicii, cu un peisaj desprins din basme. Expozițiile din cadrul muzeului au fost descoperite în urma săpăturilor efectuate la Acropolă, iar cea mai faimoasă expunere este friza de pe templul Parthenon. Din nefericire, însă, o parte din ea lipsește, aceasta aflându-se la Londra, la Muzeul Britanic.

  1. Teatrul Herodes Atticus

Herodeion sau Teatrul Herodes Atticus este unul dintre cele mai impresionante monumente și atracții turistice din Atena. Situat pe versanții sudici ai Acropolei, teatrul a fost construit de Herodes Atticus, în anul 161 î. Hr., în memoria soției sale, Regilla. Teatrul are capacități acustice excepționale, motiv pentru care în fiecare vară se organizează spectacole în cadrul Festivalului Atena-Epidaurus, acestea reușind să strângă până la 5.000 de spectatori.

  1. Strada Dionysiou Areopagitou

După un tur al câtorva celor mai importante atracții turistice din Atena, se potrivește cel mai bine o plimbare de seară, la pas, pe Dionysiou Areopagitou, una dintre cele mai bune străzi pavate care oferă vederi senzaționale ale Acropolei și ale templelor antice.

Tu cu ce alte atracții turistice ai completa lista noastră?

Citește în continuare Razvan Pascu recomandă 6 destinații de vacanță în România.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…