Home Arts Obiecte de colecție. Costumul purtat de Sandy Powell a adunat peste 100 de semnături

Obiecte de colecție. Costumul purtat de Sandy Powell a adunat peste 100 de semnături

5 min read

În conformitate cu recomandările BAFTA de anul acesta, în scopul promovării modei sustenabile, Sandy Powell a ales să îmbrace pe covorul roșu un costum crem din bumbac calico, prototip realizat de Ian Frazer Wallace. Designerul, de trei ori câștigător al premiilor Oscar, a profitat de ocazie pentru a introduce și un element caritabil.

sandy powell
Sursă foto: Getty Images

Sandy Powell a folosit această împrejurare pentru a colecta semnături de la colegii săi din industria cinematografică, cu scopul de a contribui la una dintre inițiativele caritabile ale organizației Art Fund: „M-am gândit că aș putea merge înarmată cu un stilou pentru a obține semnături și eventual am putea scoate costumul la licitație.”.

„Cred că m-am descurcat destul de bine. Am obținut semnături de la Robert de Niro, Al Pacino, Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Renée Zellweger, Laura Dern … Toți câștigătorii până acum.”, a spus ea. „Dar trebuie să am și semnăturile lui Brad Pitt și Leonardo DiCaprio. Lipsesc câteva nume mari. ”

Așadar, în acest weekend, designerul și costumul său se vor îndrepta spre Oscaruri. „Nu voi purta costumul la ceremonie, dar poate la unele dintre evenimentele adiacente. Cu siguranță vreau să semneze și Martin Scorsese, care a fost deja de acord să o facă.”

Rezultatul este o piesă unică ce va fi scoasă la licitație prin organizația de caritate Art Fund, care încearcă să strângă 3,5 milioane de lire sterline în 10 săptămâni pentru a salva casa lui Derek Jarman, Prospect Cottage, alături de grădina sa uimitoare. „Este foarte important ca Derek să nu fie uitat și să poată continua să inspire tinerii producători de film, artiști și scriitori.”, spune Sandy.

Jarman s-a mutat în cabană în 1986, transformând-o într-o operă de artă în sine, amenajând grădina cu numeroase sculpturi. După moartea sa, în 1994, casa a fost îngrijită și întreținută de partenerul său, Keith Collins, care a murit în 2018. Cu banii obținuți, se dorește achiziționarea, conservarea și întreținerea proprietății ce va fi utilizată ca rezidență pentru artiști și va permite accesul publicului.

Designerul „nu are cea mai vagă idee” la cât ar putea fi evaluat costumul ei, dar a precizat că „ar fi frumos dacă ar ajunge într-un muzeu sau undeva unde ar putea fi accesibil publicului.”

Sandy Powell a lucrat ca designer de costum pentru The Irishman, The Favorite, Shakespeare in Love, The Aviator, Hugo, Carol și multe altele și s-a împrietenit cu regizorul Derek Jarman după ce a lucrat alături de acesta la filmul Caravaggio.

Citește în continuare BAFTA 2020. Un covor roșu sustenabil.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Be a lady they said.

Noul videoclip realizat de Girls. Girls. Girls. Magazine o prezintă pe actrița Cynthia Nix…