Home Arts „Love Plane” al lui Banksy reapare în Liverpool

„Love Plane” al lui Banksy reapare în Liverpool

3 min read

O parte din opera de artă stradală denumită „Avionul iubirii” a fost înlăturată în urmă cu trei ani de pe peretele pe care a apărut în Liverpool în 2011. Acum avem un nou avion, aproape identic, montat în mijlocul zilei de către un bărbat care corespunde profilului artistului. S-a întors Banksy să își reîntregească desenul?

love plane

„Avionul Iubirii” este o operă de artă stradală realizată de Banksy, reprezentând un avion în urma căruia se formează o inimă din fum. Avionul a fost înlăturat în 2016 de pe peretele din parcarea din Liverpool unde a apărut inițial, cu scopul de a fi expus într-un nou muzeu de artă stradală în oraș. Între timp, muzeul nu s-a mai deschis și nimeni nu știa nimic de piesa lipsă din opera artistului.

În urmă cu două zile, un bărbat cu hanorac albastru a fost văzut fixând, în locul de unde a fost extras avionul, o placă acoperită cu un sac de plastic de negru. Înainte să plece, a înlăturat plasticul, dezvăluind un nou avion de care este prins un banner pe care scrie „I’M BACK!” .

Pentru cine nu îl cunoaște pe Banksy… Adevărul este că nimeni nu îl cunoaște pe Banksy și poate că am ales cu toții ca identitatea artistului să rămână un mister care să sporească atenția acordată operelor sale de artă. Mesajele sociale și politice importante pe care le transmite prin desenele din locuri publice, disponibile tuturor, au un impact foarte puternic. Uneori sunt comice, alteori triste, dar de fiecare dată reprezintă o radiografie clară asupra umanității sau, mai degrabă, a lipsei ei.

View this post on Instagram

. . . . Season’s greetings . . .

A post shared by Banksy (@banksy) on

Citește în continuare Jean-Michel Basquiat, artist și style icon.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

This Is Paris | Documentarul prin care Paris Hilton dezvăluie lucruri neștiute din trecutul său

Paris Hilton a lansat un documentar prin care arată tuturor care credeau că o cunosc că s-…