Home Interviews INTERVIU | Denis Roabeș, The Motans: „Eu mă arăt publicului prin muzica pe care o fac și o cânt”

INTERVIU | Denis Roabeș, The Motans: „Eu mă arăt publicului prin muzica pe care o fac și o cânt”

10 min read

În drumul către succes se vorbește de studiu, muncă, pasiune și perfecționare, de lucrurile pe care oamenii le pot controla. Însă cei care ajung să își trăiască visul aievea și să îi atragă și pe alții în călătoria lor au adesea în comun o trăsătură de care poate nici nu sunt conștienți. Sunt carismatici și reușesc să comunice sincer, vulnerabil, în timp ce păstrează o parte doar pentru ei, nu se expun în zadar, superficial sau inautentic. În raportul dintre etern și perisabil, și-au câștigat deja locul prin emoțiile pe care le creează.  

Jim Morrison spunea că este atras de versuri pentru că acestea sunt eterne și că atât timp cât există ființe umane, cântecele și poezia vor supraviețui. Te-ai gândit să încerci și alte forme de exprimare în scris sau ai făcut-o deja?

Da, mi-a trecut prin cap că într-un viitor îndepărtat să scriu o carte, poate. Dar e un simplu gând, nimic concret. O să rămân la versuri deocamdată, iar dacă mai târziu o să simt că aș avea ce transmite prin intermediul unei cărți, o s-o fac. Nu aș vrea să scriu doar de dragul de a scrie și, fără să sune deloc arogant, aș vrea să fie ceva util, de valoare.

Felul în care alegi să te prezinți este o altă modalitate de comunicare cu publicul. Tu ce vrei să transmiți prin cum te arăți lumii?

Eu mă arăt publicului prin muzica pe care o fac și o cânt. Dar dacă e să vorbim despre modul în care mă prezint în fața publicului la concerte, prefer un stil cât mai minimalist și las și acolo muzica și energia să vorbească pentru mine.

Cum se construiește o carieră durabilă într-o industrie în care accentul se pune pe faimă și pe caracterul comercial?

Cred că o carieră durabilă se construiește la fel, indiferent de industrie, domeniu etc. Prin multă muncă făcută cu pasiune și dedicare. Iar vorbind specific de industria muzicală, cred că e nevoie de sinceritate și autenticitate. Sinceritate și respect față de public, autenticitate în ceea ce alegi să cânți și să prezinți.

Care este cel mai valoros lucru pe care îl ai, fie material sau spiritual?

Mi se pare că răspunsul la această întrebare este atât de evident în cazul oricui. Cel mai valoros lucru este în mod clar familia, oamenii dragi. Aș adăuga sănătatea și puterea de muncă. Referitor la lucruri materiale, nu știu ce să spun, poate chitara pe care o am de la tatăl meu, deși simt că ar intra mai degrabă tot în categoria lucrurilor valoroase spiritual.

Mulți artiști vorbesc despre un dezacord între piesele pe care le consideră cele mai bune și cele care au cel mai mult succes. Există diferențierea aceasta, între muzica pe care o faci mai mult pentru tine și muzica pentru fani, pentru radio sau care îți permite să te distrezi alături de public în concerte?

Nu știu alții cum sunt, pot să vorbesc acum doar în numele meu. Muzica pe care eu o fac, o fac în primul rând pentru mine. Pentru mine, astfel încât să o pot dărui publicului meu. Când te simți inspirat și-ți vine câte o idee, nu stai să te gândești dacă e pentru radio, pentru mine, pentru nu știu cine. Muzica vine la tine, tu-i dai glas, pur și simplu. Există într-adevăr piese la care mă gândeam că nu o să fie pe placul publicului larg, mi se păreau cumva foarte personale. Nu m-așteptam nicidecum ca atât de multă lume să îndrăgească Versus, la fel cum nu credeam că Poem o să aibă un succes atât de mare. Dar am lansat-o fără să mă gândesc la cum o să fie, am vrut neapărat să o fac, pentru mine.

Foto: airmanproduction, Fashion Premium Magazine nr.8
Ai un ritual alături de echipa ta sau de oamenii cu care cânți? Înainte de a intra în studio sau înainte de un concert?

Nu, nu sunt prea superstițios din fire și cred că nici băieții. Singurul lucru care poate ar putea fi considerat un ritual e paharul cu whisky cu apa caldă de care am nevoie pentru a-mi încălzi vocea. Dar nici asta nu se întâmplă întotdeauna, deci nu, nu am niciun ritual.

Cum supraviețuiesc emoțiile în ritmul acesta tot mai alert?

Consider că sentimentele de iubire sunt aceleași, oamenii simt la fel, indiferent de secol. Într-adevăr, trăim într-un ritm mult mai alert, modurile de comunicare sunt diferite, dar noi suntem aceleași ființe umane, simțim la fel emoțiile.

Din conștientizare se formează acțiunea. Tu ai gândit o metodă prin care nu doar faci bine, dar le faci și altora mai ușor să facă bine. Povestește-ne un pic despre aceste proiecte inedite și despre cum ai simțit nevoia să le transformi în realitate.

Aici prefer mai întâi să vă arăt și să pun lucrurile în practică. Căpătând contur, cred că aceste proiecte, pas cu pas, vor începe să vorbească de la sine.

Citește în continuare The Motans lansează „Cel din Oglindă”, prima piesă din EP-ul „Dark Side of the Cookie”.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Calitate și raritate în prima licitație Ans Azura dedicată artei românești moderne

ANS AZURA, platforma digitală dedicată artei din Centrul și Estul Europei și Orientul Mijl…