Home Bloggers INTERVIU | Anne-Marie Chelariu, vlogger: „Succesul vine când muncești cu suflet…”

INTERVIU | Anne-Marie Chelariu, vlogger: „Succesul vine când muncești cu suflet…”

14 min read

Ea este Anne, cunoscută și sub numele de MsAnneGreen, este o tipă extrem de veselă și plină de viață, cu care nu te plictisești să stai la palavre, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să v-o prezint, bineînțeles celor care încă nu ați descoperit-o deja. Și-a câștigat notorietatea în urmă cu 7 ani, mai exact atunci când și-a făcut apariția pe platforma YouTube cu „Din greșelile unui moldovean”, printre primele ei videoclipuri care a avut și are un succes răsunător în continuare. De atunci, viața ei a luat o întorsătura radicală; are peste 400.000 de mii de abonați pe YouTube, iar pe Instagram și Facebook are o comunitate la fel de mare și complexă, munca ei este apreciată de oameni de toate vârstele și în fiecare marți își bucură marțienii cu câte un vlog incendiar.

Sursă foto: arhivă personală
Anne, cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Sunt o femeie de 31 de ani, sensibilă și cu spirit justițiar, ceea ce e deja dificil, pentru că dacă ești și sensibil și empatic și ai și acest impuls de a lupta și semnala nedreptățile din lume, cu siguranță vei suferi. Și sufăr și mă consum, că am și cu ce, trăind în România. Sunt născută-n Moldova, mai exact în Iași, dar trăiesc în Ardeal. Vorbesc bine engleza și citesc aproape exclusiv în limba engleză, vorbeam bine franceza, dar am un regret că nu am mai exersat-o de când am terminat facultatea. Înțeleg și știu să citesc și în germană, iar în capul meu se amestecă aceste patru limbi atunci când am conversații interioare. Sunt curioasă de felul meu. Pun întrebări multe. Am o fascinație pentru natura umană și sunt pasionată de psihologie, relații de cuplu, dezvoltare personală.

Pe lângă vlogging, ce alte hobby-uri mai ai despre care multă lume nu are habar?

Psihologia și psihoterapia, cum funcționează mintea umană și cum se mențin relațiile de cuplu. Iubesc natura și traseele de munte, ies cât pot de des pe coclauri. Îmi place foarte mult să citesc, dacă mă prinde o carte mă poți lăsa cu orele-n pace. Mai compun una, alta. Am o natură artistică și mă exprim în versuri uneori sau compun câte-un cântecel pentru mine, de obicei îmi iau câte un beat de rap sau hip-hop de pe net și scriu versuri pe el. Ah și m-aș uita la reality show-uri cu cupluri ore întregi, mă pasionează tot ce ține de personalități diferite și reacții în diverse situații.

Cât de greu este să fii expus în lumea virtuală, implicit pe YouTube?

E greu, mai ales dacă ești sensibil și nu ai obrazul gros. Am avut episoade de anxietate din cauza jobului, iar în primii ani mă afecta tare când primeam comentarii de hate. Eu sunt publică, mă vezi când îți vorbesc, sunt sinceră, aia sunt eu, dar mulți dintre cei care-mi comentează o fac anonim și uneori poate părea că ești singur împotriva lumii. Cel mai mult mă afecta când nu eram înțeleasă sau când eram judecată pe nedrept. Cu trecerea timpului mai înveți să te protejezi de atacuri, dar cred că niciodată nu vor înceta să mă surprindă anumite păreri… te-apucă durerile de cap uneori!

Te numeri printre cei mai celebri vloggeri la momentul actual, așa că nu ezităm să te întrebăm care e cheia succesului tău?

Eu nu-mi doresc să fiu celebră, chiar fug cumva de celebritatea aia mare, mai ales că nu mă regăsesc deloc în ceea ce înseamnă celebritatea în acest moment. Succesul vine când muncești cu suflet și ai răbdare să construiești ceva pentru oameni, ceea ce am făcut și eu din 2012 încoace, pe „Vlog-ul de Marți” și pe rețelele sociale în care îmi expun opiniile și-mi dau glumele. Și am planuri foarte faine, așa că-mi doresc doar sănătate ca să pot să cresc și să mă dezvolt și să pot ajuta cât mai multă lume prin ceea ce fac.

Pe când un nou videoclip din seria #AnneMĂNÂNCĂ? Este una dintre curiozitățile noastre, cât și ale marțienilor tăi.

Îmi place la nebunie să filmez #AnneMĂNÂNCĂ, mă distrez la filmări. Dar am avut și eu un soi de pauză pe canalul de YouTube, pentru că sănătatea mea mentală avea nevoie de atenție, iar de când cu pandemia e și mai dificil să îmi trimită marțienii pachete cu dulciuri din diverse țări. Mă tot gândesc la un episod care să nu necesite material din afara țării, încă nu am găsit o idee care să-mi convină. Primesc sugestii.

Povestește-ne despre cele mai nebunești experiențe pe care le-ai trăit de când ai decis să te expui în fața a mii de oameni.

Cred că partea de faimă a fost și este aspectul care pe mine mă dă pe spate de fiecare dată; faptul că mă opresc pe stradă să-mi zică că fac o treabă bună, fie că vor o poză cu mine, fie că vor o îmbrățișare mă uimește și mă flatează de fiecare dată. Sau că la un fan meet acum câțiva ani am avut escortă de bodyguarzi, ca-n filme. Părți urâte sunt – lipsa intimității, invadarea spațiului privat, amenințări și atacuri la persoană.

Ce nu ai posta niciodată în mediul online?

Mesaje instigatoare la ură și violență. Mesaje discriminatorii. Nu aș promova produse pe care nu le-am testat, branduri care nu au etică și calitate sau idei în care nu cred, pentru bani.

Care sunt filmele și serialele pe care le-ai urmărit de curând, dar cărțile care te-au făcut să plângi?

Ui-ui! Cărți am pe Instagram – @the_annemarie – iar la highlights este o secțiune intitulată „cărți de 5 stele”. Cea mai recentă carte citită care m-a emoționat a fost „When all is said” de Anne Griffin. M-am emoționat recent și la un episod din Queer Eye pe Netflix și la mini-documentarul despre Michelle Obama, pe care o consider un model de femeie.

Dacă ai avea șansă să realizezi propriul tău talk-show TV, care ar fi primii invitați ce vor călca pragul emisiunii și de ce?

Aș invita oameni relaxați ca să ne spună cum au ajuns să aibă echilibru în viață. Nu prea am exemple în jur, de aceea mereu caut modele, oameni care au masterat în controlul minții. Și aș invita oameni obișnuiți care să povestească despre cum trec peste situații obișnuite și umane: cum treci peste moartea cuiva drag, peste pierderea jobului, plecarea copiilor la facultate, faptul că afli că ai un copil gay, cum gestionezi mesele în familie când nu te înțelegi cu familia, din astea, de-ale noastre.

Ce părere ai despre această situație creată de pandemie? Te-a schimbat într-un fel?

Am deja un videoclip despre asta pe canalul meu de YouTube, vă invit să-l urmăriți și să aflați schimbările prin care am trecut în perioada asta. Așa că, iată-l icișa.

Cititorii revistei Fashion Premium Magazine sunt tare nerăbdători să le transmiți câteva gânduri bune în aceste vremuri dificile.

Hai că putem să trecem și peste pandemie, trăim în România, avem antrenament la vremuri dificile! Fiți buni unii cu alții și cu voi înșivă și vom fi bine. #GreenLove

Citește în continuare INTERVIU | Meet the young designers | Daniel Gavrila.

Load More Related Articles
Load More By Robert Mutes
Load More In Bloggers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Pepenele roșu, aliatul frumuseții. Efecte fabuloase și de ce să îl consumi vara aceasta

Pepenele verde, originar din sudul Africii, este cunoscut în întreaga lume ca fiind unul d…