Home Arts Fotografiile Polaroid realizate de Andy Warhol – Galeria BASTIAN Londra

Fotografiile Polaroid realizate de Andy Warhol – Galeria BASTIAN Londra

2 min read

Galeria Bastian anunță »Andy Warhol Fotografii Polaroid «, expoziția inaugurală a sediului din Londra al galeriei, ce va putea fi vizitată între 2 februarie și 13 aprilie 2019. Fotografiile portretizează începuturile unei ere și a unei societăți definite de imagine și iluzie.

Andy Warhol fotografii
Andy Warhol

Peste 60 de portrete și autoportrete în fotografiate cu un aparat Polaroid de către Andy Warhol, unele dintre ele fiind expuse pentru prima dată, înfățișează artiști, politicieni, actori și prieteni de-ai artistului. Expoziția oferă o perspectvă intimă asupra New York-ului din anii ’70 și ’80, în timp ce se inființa o nouă cultură a vizualului. Warhol fiind pe rând protagonist și spectator, această serie de fotografii scoate în evidență abilitatea artistului de a fi cronicar al timpului său.

Lucrarea principală a expoziției este »Autoportret« (1979). Măsurând 81.3 x 55.9 cm, este unul din puținele portrete Polaroid de dimensiuni mari realizate de Andy Warhol. Ideea de dimensiune fictivă în care realitatea este doar o iluzie este exprimată în seria artistului de portrete ale celebrităților. Inițial realizate pentru cunoscutele sale portrete printate prin tehnica silkscreen, fotografiile lui Andy Warhol întăresc părerea artistului despre perioada respectivă, în care „toată lumea arată la fel și acționează deopotrivă și suntem din ce în ce mai mult așa”.

Yves Saint Laurent
Jean-Michel Basquiat
Jane Fonda

Citește în continuare Jean-Michel Basquiat, artist și style icon.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Cine este Vanotek – artistul care compune muzică românească cu un sound internațional

Vanotek este un tânăr producător şi DJ român, originar din Republica Moldova, care a studi…