FA-ȚI TIMP!

7 min read
Para malaiata nu mai cade. Si luna urla a pustiu si ti se pare ca ai mult prea multe de facut intr-un timp atat de comprimat, cand in fond, timpul acela liber in care efectiv tai o frumoasa si minunata frunza la caini, este pierdut inuman pe activitati care n-au a face cu tot ce-nseamna esenta vietii. Eu nu-s nici Mafalda si nici Oracolul care poate spune cine stie ce absurditati, in schimb stiu sigur ca intotdeauna ai ceva timp pentru tine, o farama de adevar care nu-ti poate aduce decat lumina si care te poate face mai bun.
Da, viata e o continua provocare, o paralela de 45 de grade pe care nu trebuie sa o treci pe sarma si care-si schimba forma de cele mai multe ori, asa ca timpul e cheia dintre toate aceste necunoscute a caror raspuns este inutil sa-l stim. Si totusi, ce facem cu timpul? Placa cu n-avem suficient n-o vreau! Stim cu totii ca e agitatie si ca am comprimat sentimente, dand pe repede inainte toate actiunile noastre. Dar clipele in care efectiv soarele rasare doar pentru noi si orele trec pentru a putea fi prinse cu folos, sunt fix acele momente in care trebuie sa profitam din plin. Iar timpul acesta liber nu e o enigma.
De ce sa dormi o viata cand poti cuprinde in ea oameni si ganduri? De ce sa-ti petreci orele scriind pe fetele de carte cand poti auzi, pentru cateva clipe, vocea celui drag? Lumea vrea solutii si nu le cauta acolo unde trebuie. Timpul se face, nu se da. Nu pica din cer si nici nu are vreun fel de atractie malitioasa care sa te puna fix la locul pe care-l doresti.
Cum il faci? Pai simplu. Alegi. Fiecare actiune a noastra e o alegere. Nu e usoara, uneori poate parea imposibila, dar da, alegem tot ce vrem sa fim, să putem, să credem. Si nu e teorie, e o practica deloc extremista. Uneori alegem sa nu alegem, dar mai apoi suportam cu stoicism repercursiunile. Iar cand capeti timpul liber, investeste-l cum trebuie. De ce sa nu capeti putina dobanda de pe urma lui?
 Nu-i greu sa vezi un film, in ciuda unei emisiuni proaste. Da o raita si pe la librarie si vezi, in drumul tau la shopping, cat de minunat sunt puse zeci de ganduri pe rafturile in care incremenesc in litere, sute de ani de dorinte, vise si cautari. Nu ezita sa simti, iar in timpul acela care-i doar al tau să nu-ti pese de nimic, sa nu faci ce spun altii.
Nu traim cu ce e in jur, traim cu noi si canoanele societatii n-au efecte pozitive. Timpul liber e de fapt acea perioada care ne-o alocam noua, dupa bunul plac. Vrem arta, pe ea o primim, vrem sex, pe el il avem, vrem tacere, ea ne va defini, pentru ca viața e o liniste conceputa cu simt de raspundere. Traim printre schimbari si ne schimbam traind intens. Pesimismul si teama de necunoscut izvorasc  tocmai din intelepciunea inchipuita, si ne duc intr-o zona in care renegam puterea pe care nebuniile o au asupra fiintei si evolutiei noastre.
Asadar, pune la dospit putin timp. Nu-l irosi pe absurditati. Lasa tehnica si hai afara. Crează amintiri si nu-ti fie frica sa le ai, chiar daca dai cu fundul de pamant. Timpul liber poate fi uneori mult mai deplin decat acela pe care tu-l consideri un tot complet al existentei tale. Și ia o scurta pauza de la toate. Niciodata nu strica o imagine in plus.
In fond, tot tu esti in toate ipostazele. Timpul liber este pentru tine, pentru evolutia si frumusetea sufletului tau. Pe scurt, vezi un film, iubeste un om, dezvolta si cultiva o prietenie, citeste o carte, plangi cateva clipe, razi, bea cafea, fumeaza, lasa totul sa piara, dormi daca vrei ( da-i păcat ), vorbeste, incearca sa te regasesti! Stop cadru pe tine, asta e cheia timpului liber, sa vrei!
Load More Related Articles
 • NU NE PASĂ!

  Nu ne pasă! Trecem cu bocancii prin viață și prin sentimente, prin natură și prin orice ur…
 • AU RĂPIT LUMINA!

  Întreaga lume-i într-un concediu medical prelungit, fără prescripție sau scutiri, cu o rea…
 • draga

  DRAG DE DRAGA NOASTRĂ!

  Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Teatrul nu este o …
Load More By Narcis Avadanei
 • NU NE PASĂ!

  Nu ne pasă! Trecem cu bocancii prin viață și prin sentimente, prin natură și prin orice ur…
 • AU RĂPIT LUMINA!

  Întreaga lume-i într-un concediu medical prelungit, fără prescripție sau scutiri, cu o rea…
 • NOI

  Deseori ne-ascundem de noi, fără ca măcar să ne pese de faptul că ne facem rău. Ne punem l…
Load More In Stop cadru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

NU NE PASĂ!

Nu ne pasă! Trecem cu bocancii prin viață și prin sentimente, prin natură și prin orice ur…