Home Arts Evenimente | Ce facem în acest weekend în București?

Evenimente | Ce facem în acest weekend în București?

6 min read

Dacă te întrebi care sunt cele mai bune modalități pentru a-ți petrece timpul liber în București în această perioadă, îți recomandăm câteva evenimente care reprezintă alternative interesante și, în același timp, responsabile, ce bifează nevoile de relaxare și educație culturală. De la filme și teatru în aer liber, la ateliere pentru copii și vernisaje care se întind pe durata a 3 zile, ca petrecerile din basme, cu siguranță vei găsi un eveniment perfect pentru acest weekend în București.

weekend în București
Sursă foto: Facebook/events/CotroCine
CotroCine – seară de film, în aer liber

Pune mâna pe cel mai confortabil scaun, pe care să îl poți aduce fără prea mult efort pe Strada Sfântul Elefterie, și participă sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20:30, la un eveniment cu intrare gratuită, dedicat iubitorilor de film.

CotroCine este un proiect al comunității din cartierul Cotroceni, în cadrul căruia vor fi proiectate „filme interesante, mai scurte sau mai lungi, în aer liber. Asta pentru că filmele trăite împreună sunt un pic altfel, chiar dacă nu o să stăm foarte aproape unii de alții, din cauza respectării regulilor de distanțare socială.”

Proiecția este organizată în parteneriat cu One World Romania, prin programul KineDok și cu Cinem@casa – selecție de filme din izolare, proiect dezvoltat de Festivalul Filmului European și Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute, prin care mai mulți regizori români au fost invitaţi să realizeze filme în contextul auto-izolării impuse de Covid-19.

Poezia visului, de Miriam Raducanu | unteatru în aer liber

Vineri, 10 iulie, în spațiul amenajat în curtea din Sfinții Apostoli nr. 44, unteatru se întoarce cu un spectacol în aer liber de Miriam Raducanu, scenografia Vladimir Turturica. cu Lari Giorgescu.

„Creația celui ce a fost un mare actor și excepțional poet, Emil Botta, ne-a inspirat în încercarea de a-i valorifica multitudinea de idei și metafore într-un format teatral. Am ales din Emil Botta câteva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini și întâmplări încărcate de sensuri și sugestii. Rezultatul: spectacolul de față.” – Miriam Răducanu.

Ateliere de benzi desenate

Sâmbătă, 11 iulie, de la ora 10.30 la 12.00, în aer liber la Palatul Suțu va avea loc primul atelier din programul educativ „Școala de vară la Muzeul Municipiului București”. Aceste ateliere vor avea un număr de locuri limitat (6), respectând toate regulile și recomandările pentru această perioadă.

„Ce vom desena? Chiar dacă Jocurile Olimpice nu se desfășoară anul acesta, spiritul olimpic merge înainte și vom petrece această vară nu pe stadioane, ci pe o coală de hârtie. Ne pregătim, cu mic cu mare, să participăm la Olimpiada de Benzi Desenate.”

Olimpiada de Benzi Desenate este inițiată de Mihai I. Grăjdeanu, cu îndrumarea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Trei zile de vernisaj la Rezidența BRD Scena9.

În premieră, în zilele de 8,9,10 iulie, în intervalul 18.00 – 21.00, publicul va putea lua parte la un vernisaj care va dura trei seri la rând, astfel încât toți iubitorii de artă contemporană să poată participa la eveniment în conformitate cu noile norme igienico-sanitare impuse de autorități.

Spațiul se redeschide publicului cu expoziția Artists Rooms, dedicată artiștilor independenți. Expoziția face parte dintr-un program amplu de sprijin al artiștilor ce nu au putut să își desfășoare activitatea în aceste luni, inițiat de Fundația9.

Citește în continuare „MY UNTOLD STORY” – Un capitol dedicat fanilor, în povestea magică UNTOLD.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

„Speranțe vis, speranțe flori” al Mihaelei Runceanu, primul șlagăr românesc remixat în cadrul glo™ Creative Camp by Electric Castle

Începutul anului este marcat de lansarea celor trei creații muzicale ale taberei glo™ Crea…