Home Editorials Dragoste în vremea izolării

Dragoste în vremea izolării

11 min read

„Te iubesc, vreau să fim nedespărțiți, să ne petrecem tot timpul liber împreună!”/ „Nu te mai suport, lasă-mă în pace, du-te la ale tale și lasă-mă liniștită!” Ce s-a schimbat între cele două afirmații? Au apărut izolarea și timpul petrecut împreună. Traversăm o perioadă dificilă pentru cupluri, cu provocări din toate părțile. Fie că suntem izolați împreună, fie că stăm separat, relațiile trec acum prin momente grele. Acum se testează profunzimea și trăinicia lor. Acum descoperim cât de mult ne putem baza pe celălalt și cât de mult ne putem baza pe noi înșine.

Dragoste în vremea izolării
Sursă foto: Tim Marshall, Unsplash

Este greu să fii la distanță, dar este greu să fii și împreună. Dacă luăm cele două cazuri opuse, când există iubire și când nu, fiecare vine cu provocările specifice. Să te trezești izolat cu o persoană pe care nu o poți suferi sau de care chiar ai divorțat de curând, iată ceva ce îți poate tensiona viața la maxim. Dacă până acum aveai munca în care să te refugiezi, care să te țină departe de casă, acum și dacă lucrezi online, problema rămâne. Dai peste celălalt la baie, la bucătărie, pe hol sau la tine în biroul de lucru. Este peste tot. Este sufocant. Pe lângă problemele profesionale, recesiunea economică ce îți dă fiori reci, poate creditele neplătite sau tăierile de salariu, mai este și celălalt mereu, mereu pe capul tău. S-au adunat multe, iar explozia este aproape.

La polul opus, sunt îndrăgostiții care se bucură la maximum de timpul petrecut împreună. Acum se descoperă complet, cu bune și cu mai puțin bune. Un aspect important este însă ca fiecare să aibă și spațiul său personal, în care să se retragă din când în când. Chiar și atunci când suntem cuplu și ne iubim, spațiul personal este important. Dacă până acum aveam pauze cauzate de treburile fiecăruia, acum iată că suntem obligați să facem totul împreună. Iar asta e frumos, o vreme mai scurtă sau mai lungă. Dar pentru a ne reîncărca, pentru a ne păstra polaritatea, pentru a nu ajunge într-o energie comună este necesar să petrecem și timp separat. Doar așa putem reveni la celălalt cu mai multă iubire, cu mai multă afecțiune și atracție.

Condiția de bază pentru ca un cuplu să funcționeze este polaritatea. Unul trebuie să aibă energie masculină, celălalt energie feminină. De obicei bărbatul e masculin și femeia feminină, dar se poate și invers. Atâta vreme cât această polaritate există, nu e nicio problema. Cei doi sunt precum magneții care se atrag, există scânteia.

Problema apare atunci când petrecem mult timp împreună fără pauze. Cele două energii, masculină și feminină, se uniformizează, ceea ce diminuează atracția. Este ceea ce se întâmplă deseori în cuplurile formate de multă vreme, care experimentează probleme în ceea ce privește atracția sexuală. Nu este o lipsă de interes sau de iubire pentru celălalt, aici este paradoxul, însă apare o uniformizare a energiilor. Tocmai de aceea este important ca femeia să aibă timpul ei petrecut cu prietenele, iar bărbații cu prietenii, pentru a își reîncărca rezervele de energie specifice. Dar ce poți face acum, când e greu de stat fizic separați?

Cuplurile pot să își acorde spațiul unul altuia. Pot să organizeze seara cine romantice. Pot să își surprindă partenerul cu un dans, cu un mic cadou, cu orice. Pot să facă sport împreună. Pot să se dedice, împreună sau separat, unor activități creative. Pot să își condimenteze viața sexuală, să experimenteze lucruri noi. Pot să bea o cafea împreună prin apel video, chiar dacă sunt la o cameră distanță. Pot bea și separat, fiecare cu prietenii lui, tot prin apel video. Casa toată se poate transforma într-un teren de joacă și experimentare. Aici doar imaginația este cheia și limita.

Comunicați mai mult acum. Vorbiți despre voi, despre planurile voastre. Ocupați-vă timpul cu lucruri frumoase care vă privesc pe amândoi. Vorbiți despre viitor, despre ce veți face, despre cum va arăta viața voastră împreună. Planificați-vă următoarea călătorie, următoarea experiență. Vorbiți despre copiii pe care îi veți avea împreună. Toate aceste lucruri vă vor da energie și bună dispoziție, și fix asta este ceea ce lipsește acum.

Această perioadă va trece. Iar relațiile pot beneficia de pe urma ei sau dimpotrivă, se pot destrăma. Mai mult ca niciodată, oamenii dragi contează acum. Stai de vorbă cu partenerul tău așa cum nu ai mai făcut-o până în prezent. Ascultă-l și ascult-o. Ajungeți împreună la o relație mai frumoasă decât aveați înainte. Acel citat celebru, „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, e din lumea basmelor și este la rândul său un basm. O relație poate avea și momente dificile, provocatoare în care totul este pus în balanță, însă frumusețea acestor momente este că, atunci când sunt depășite, duc către o legătură mai puternică, mai profundă, mai caldă între cei doi.

Alege-ți iubitul sau iubita și astăzi și în fiecare zi. Transformați împreună izolarea în universul vostru frumos. Indiferent ce se întâmplă de partea cealaltă a ferestrei, voi aveți tot controlul asupra relației voastre. Așadar, alegeți să vă fie nu bine împreună, ci excelent și minunat împreună.

Citește în continuare A mai trecut o vară fără tine.

Load More Related Articles
Load More By Dan Trutia
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Femeia cu mască

Anul acesta am ajuns să trăim într-o lume a măștilor. Unde te uiți sunt măști de toate cul…