Home Arts Bucharest Fashion Film Festival 2019

Bucharest Fashion Film Festival 2019

5 min read

Bucharest Fashion Film Festival este primul festival din Romania care explorează zona de interferență dintre modă, film și advertising, prin proiecții, expoziții, dezbateri și workshopuri.

fashion film

Combinând cele mai bune fashion films contemporane cu o selecție de filme cult cu o pronunțată latură estetică, festivalul pune în legătură creativi de top din industria filmului și a modei, agenții de branding și studiouri de design, creând o relație simbiotică între aceste domenii și construind noi oportunități de colaborare.

Proiectat în premieră în România la Bucharest Fashion Film Festival documentarul McQUEEN (2018) oferă o privire personală asupra vieţii și carierei regretatului designer Alexander McQueen. Regizorii Ian Bonhote și Peter Ettedgui îmbină interviuri exclusive cu prietenii apropiaţi și cu familia lui McQueen cu imagini de arhivă, alcătuind un portret palpitant al unui designer deopotrivă genial și torturat de propriii demoni. „Show-urile mele vorbesc despre sex, droguri și rock’n’roll. Vreau să provoace entuziasm și piele de găină. Vreau atacuri de inimă. Vreau ambulanţe”, spunea el. În scurta sa carieră, McQueen a colaborat cu Tim Burton și Lady Gaga, a creat costume de scenă pentru David Bowie și a regizat videoclipuri pentru Björk. Documentarul McQUEEN (2018) este distribuit în România de Atelier de Film în parteneriat cu Argo Art Consulting.

Cine-concertul THE INFERNO UNSEEN (2017) este o variantă reconstruită a unuia dintre cele mai intrigante proiecte din istoria cinematografiei, The Inferno (1964), filmul neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, considerat un maestru al suspansului și rival al lui Hitchcock. Filmat cu nu mai puţin de 12 camere, atât alb-negru cât și color, The Inferno, ce o are pe Romy Schneider în rolul principal, a constituit pe atunci un proces extravagant, alimentat de ambiţia regizorului de a ridica cinema-ul acelei perioade la rang de artă avangardistă și de a identifica noi modalităţi de exprimare. Așa se explică faptul că materialul original conţine o mare varietate de experimente vizuale, dar și experimente inspirate de arta kinetică și Op Art sau teste de garderobă.

Filmul-cult al ediției este Daisies (1966). Interzis de autoritățile cehe după lansarea sa (descris drept un „vehicul al nihilismului” al unei regizoare cinice și neangajate politic și o expresie a lascivității), pelicula a consacrat-o mai apoi Věra Chytilová drept una dintre vocile avangardiste ale cinemaului european. Daisies spune povestea a două prietene, pe nume Marie 1 si Marie 2, care decid că, de vreme ce lumea și valorile ei au decăzut, ar putea la rândul lor să se pervertească. Cele două inventează o serie de farse în care nimic – nici mâncarea, nici hainele, bărbații sau războiul – nu este luat în serios.

Cea de-a treia ediţie continuă tradiţia începută anul trecut, aceea de a organiza o competiţie internaţională de fashion films. Un juriu, format din profesioniști locali și internaționali din modă, film și advertising, va alege câștigătorii celor trei premii: Best Fashion Film, Best Local Production și Fresh Perspective.

Pentru programul complet accesați pagina evenimentului, iar abonamentele, precum și bilete individuale pentru proiecții pot fi achiziționate online.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Classix Festival, ziua a 2-a: Viitorul muzicii clasice și Concertul Romantic

Ziua de 17 februarie a găzduit la Iași două evenimente organizate în cadrul Classix Festiv…