Home Hairstyle Sfaturi pentru îngrijirea părului creț sau ondulat

Sfaturi pentru îngrijirea părului creț sau ondulat

4 min read

Părul creț sau ondulat are nevoi specifice pe care uneori nici posesoarele lui nu le cunosc. În cea mai mare parte a timpului suntem nemulțumite de cum se prezintă și îl trecem prin tot felul de procese chimice și termice. Descoperim târziu că avem nevoie de o rutină specială, ne hotărâm să ne întoarcem la forma naturală, dar nu știm de unde să începem îngrijirea părului creț. Treceți peste reacția uimită a prietenilor și familiei „Cum? Tu nu te piepteni?” și faceți ce este mai bine pentru ca buclele voastre să fie la adevăratul lor potențial.  

îngrijirea părului creț

În primul rând, alătură-te unei comunități online cu experiență și cunoștințe în îngrijirea părului creț sau ondulat și, cel mai important, formată din persoane dispuse să te ajute să îți ajuți la rândul tău părul.

Fă testele de porozitate și de proteină pentru a afla nevoile părului tău. Unele remedii făcute în casă sunt de bază pentru rutina recuperării buclelor, ca apa de orez în cazul lipsei de proteină.

Folosește produse hidratante, cu acțiune blândă, fără sulfați,  silicon, alcooluri dăunătoare. Verifică lista ingredientelor și cere sfatul atunci când nu ești sigură. Deși în România nu găsim toate produsele pe care ni le dorim, au început să apară magazine online pentru nevoile speciale ale părului creț. Poți descoperi unele produse potrivite și accesibile ca preț chiar între cele pe care le găsim ușor în supermarketuri și magazine fizice.

Cred că asta este ceva ce ar trebui să știm deja, dar în caz că mai este nevoie de un reminder… Nu pieptăna părul uscat! Nu o sa obții decât mult frizz, volum, dar nu ca cel pe care îl dorești, și pierderea definirii buclelor. Pieptănatul se face doar cu piepteni cu dinți rari, cu perii speciale sau doar cu degetele, pentru descâlcirea părului atunci când îl spălăm.

După spălare, absoarbe excesul de apă din păr într-un prosop din microfibră sau chiar un tricou din bumbac, pentru bucle definite. Folosește doar un uscător de păr cu difuzor sau lasă-l să se usuce natural.

Un produs ori un obicei care funcționează pentru altcineva este posibil să nu îți aducă neapărat rezultatele dorite. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te lași descurajată. Experimentează și descoperă rutina potrivită pentru tine!

Citește în continuare 5 sfaturi ușor de urmat pentru o frumusețe naturală.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

„Speranțe vis, speranțe flori” al Mihaelei Runceanu, primul șlagăr românesc remixat în cadrul glo™ Creative Camp by Electric Castle

Începutul anului este marcat de lansarea celor trei creații muzicale ale taberei glo™ Crea…