Home Fashion Accessories Branduri românești sustenabile – Haine și accesorii pentru confortul celor mici (I)

Branduri românești sustenabile – Haine și accesorii pentru confortul celor mici (I)

7 min read

Alegerile sustenabile sunt mai la îndemână decât credem, dacă are cine să ne îndrume în direcția potrivită. Mai ales atunci când avem alternative pentru distracția, confortul și siguranța copiilor, de la producători interesați deopotrivă de crearea unor produse utile și creative și de impactul pe care îl au asupra mediului. Pentru a vă inspira în realizarea unor alegeri sustenabile, inclusiv atunci când vine vorba de nevoile celor mici, vă prezentăm inițiative românești care pun accentul pe design și calitate și se adresează părinților care împărtășesc aceleași valori, fiind preocupați de viitorul planetei în care își vor croi destinul copiii lor.

branduri românești copii

NOOR

NOOR este o afacere de familie, cu un mic atelier în Sibiu, unde se creează „haine cu capul în nori”, folosind materiale naturale din surse sustenabile. Pentru fondatoarea și designerul brandului, o visătoare cu multe planuri și idei în față, primează calitatea materialului, confecționarea manuală, designul util, lejer și, totodată, atemporal, în linii clasice și minimaliste. NOOR a avut o creștere organică, din momentul în care oamenii au început să își dorească să cumpere local și sustenabil haine menite să-i însoțească pe cei care le poartă pentru o perioadă lungă de timp, oriunde s-ar afla.

Ralu Land

Ralu Land este povestea unui vis împlinit, este povestea unei pasiuni transformate într-un business din ce în ce mai cunoscut și apreciat de părinții din România și nu numai. Acest brand sustenabil ce produce îmbrăcăminte din țesături naturale pentru copii și femei a fost fondat de o mămică pasionată de croitorie și materiale naturale. Hainele, croite și cusute individual de mână în atelierul Ralucăi, sunt realizate din in, muselină, bumbac organic, mătase, cânepă, lână merinos, cașmir și blenduri ale acestor țesături. Produsele realizate în Iași au ajuns în toată Europa, dar și în SUA. Bussinesul a cunoscut o creștere semnificativă de acum un an de când a fost lansat și promite o extindere controlată, cu respect față de mediul înconjurător și cu idei din ce în ce mai interesante vizavi de metodele de reciclare și reutilizare ale materialelor și deșeurilor textile.

Theodor Boutique

A fost odată ca niciodată că dacă n-ar fi nu s-ar povesti… Pașii au fost mici și timizi, presărați cu multă răbdare, dăruire, muncă și dragoste. Din lucruri mici și simple, puse cap la cap, ca un puzzle uriaș, povestea a luat un contur deosebit. Theodor Boutique este un magazin mic, înființat în anul 2020, care urmărește liniile clasice, alege materialele calitative (in, mătase, bumbac, cânepă, lână), realizează totul manual, cu multă răbdare, și încurajează producția românească prin achiziționarea unor materiale de la producătorii români care creează, țes și finisează materiale în România. Produsele sunt realizate în România, în serii foarte mici sau pe comandă.

Marilù

Marilù este un brand nou pe piață, care își dorește să ofere alternative cât mai confortabile, delicate și frumoase, în care copiii să strălucească și mai mult. Hainele sunt realizate din țesături naturale de cea mai bună calitate, astfel încât doar cele mai fine și organice materiale să intre în contact cu pielea celor mici, iar broderiile sunt făcute manual. Într-o perioadă în care hainele se produc tot mai repede, cu tot mai puțină atenție la finisaje, Marilù urmărește să ofere un produs de o calitate din alte timpuri, inspirată de moda epocii de aur din occident, o perioadă în care hainele se făceau la comandă și se finisau până la cel mai mic detaliu. Urmează o colecție mamă-fiică/fiu care își propune să acopere atât nevoile mamelor, cât și pe cele ale copiilor.

Citește în continuare INTERVIU | Bugaboo – o alegere sustenabilă pentru confortul și siguranța copiilor.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Accessories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Secretele unui păr sănătos chiar și în zilele caniculare

De ce este nevoie să ne pregătim părul pentru zilele caniculare? Deși soarele este o sursă…