Home Beauty News LIMITLESS MAKE-UP | Mirela Vescan prezintă tendințele de machiaj pentru anul 2021

LIMITLESS MAKE-UP | Mirela Vescan prezintă tendințele de machiaj pentru anul 2021

8 min read

Pentru anul trecut nimeni nu a prezis că se vor purta treningurile, pijamalele, măștile de față (de ambele feluri) și pâinea de casă… 2020 a fost anul cu tendințe modificate din mers, în funcție de necesitățile impuse de pandemie și bineînțeles s-au schimbat și aspirațiile legate de frumusețe, autocunoaștere, machiaj și îngrijire în general. Predicțiile în ceea ce privește industria de beauty au fost sumbre, a fost readus în față curentul no make-up, a scăzut consumul de farduri și a crescut interesul pentru ritualurile de îngrijire.

machiaj 2021
GIAMBATTISTA VALLI
MACHIAJ MINIMALIST

Tendințele de machiaj ale anului 2021 sunt în simbioză cu tendințele de îngrijire cosmetică, mai mult ca altădată. Cel mai important trend este machiajul minimalist și aici trebuie să dezvolt pe trei direcții legătura cu îngrijirea dermato-cosmetică:

Skinimalismul este cel mai important curent al acestui an, un derivat logic al noului nostru mod de viață. Ce înțelegem aici: mod de viață sănătos, monitorizare atentă a tenului, puțin machiaj, dar cu efect maxim, strălucire. Aici se încadrează casele de modă Dior, Valentino, Chanel, Alexandre Vauthier, în ale căror colecții putem admira tenul atrăgător al modelelor.

Skinificarea. Conform unor sondaje pentru consumatori, „(…) șase din zece consumatori globali caută din ce în ce mai mult produse F&B care să le sprijine sănătatea imunitară. Unul din trei spune că îngrijorările cu privire la sănătatea imună au crescut”.

Skintelectualizarea frumuseții a apărut ca o tendință semnificativă, consumatorii sunt înarmați cu cunoștințe aprofundate despre îngrijirea pielii și au apărut ingrediente noi, cheie, ca niște poțiuni magice pentru frumusețe, îngrijire și protecție veșnică. Informațiile devin din ce în ce mai elaborate datorită tuturor cunoștințelor transmise pe forumuri și pe rețelele de socializare.

machiaj 2021
SALVATORE FERRAGAMO
Extreme make-up sau „make-up mask”

Christian Cowan a readus în atenție diva glob-trotter prin timp, vedem sprâncene interbelice, un pic de look Amy Winehouse, pleoape colorate. Pentru colecția casei Valentino, machiajul a fost curat și minimalist inițial, după aceea au apărut mici accente metalice și apoi toată fața a fost acoperită cu o mască de machiaj.

Pleoapele colorate reprezintă o tendință derivată de purtarea măștii sanitare, care pune accent pe ceea ce rămâne la vedere. Putem admira culoare prezentă pe pleoape sau pe toată zona ochilor la Giambattista Vali, Altuzarra, Versace, Molly Goddard, Vivienne Westwood.

Rujul roșu rămâne prezent în tendințe, frumos, catifelat, rezistent. L-am putut admira în colecțiile D&G, Vivienne Westwood, Max Mara, Molly Goddard, Hermes.

Sweet Cheeks presupune fard de obraz roz cu accente fucksia, aplicat pe pomeți și tâmple, vizibil, prezent, feminin, tineresc, proaspăt. Îl putem vedea la Chanel, Valentino, Dior.

VERSACE
DESIGNERII ȘI REȚELELE DE SOCIALIZARE

Lockdown a fost, de asemenea, o oportunitate de auto-experimentare. Machiajul a devenit un instrument puternic pentru a combate plictiseala și a alimenta creativitatea personală. Instagram, Tik Tok și Twitch au devenit astfel platformele perfecte pentru a stimula exprimarea de sine, a lupta împotriva plictiselii și a căuta inspirație. Aceste platforme privilegiază mișcarea, distracția, libertatea și hibridizarea lumilor virtuale și reale. Și designerii au conturi pe marile rețele de socializare și aici identificăm două tipologii: designeri care răspund unor cerințe și nevoi sociale și designeri care surprind publicul, îl provoacă și îl invită într-un nou univers. Cea de-a doua categorie mă fascinează pe mine și aici aș vrea să salut lansarea unui designer fenomen, noul star al lumii modei pe care revista Vogue Franța l-a numit „designerul minune”. Charles de Vilmorin a venit cu un nume nobil și cu o primă colecție haute couture, bazată pe un concept  psihedelic, liber, cu machiaje senzaționale care te invită să-ți creezi propria lume. Chiar dacă stai în casă poți evada pe Instagram, pentru întâlniri virtuale, enigmatice, surprinzătoare.

machiaj 2021
DIOR

Nou în tendințe: generalizarea rozului proaspăt, fardurile violet, machiajul bijuterie.

Rămân în tendințe: tușul colorat, smokey eyes (puțin mai light), buzele satinate, tenul strălucitor, fardurile sensibile la lumina UV.

Ies ușor din tendințe: contouring-ul accentuat, gloss-ul pentru buze, sprâncenele exagerate în avantajul celor naturale.

Citește în continuare 5 corectoare accesibile care nu trebuie să lipsească din portfardul tău.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Beauty News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Invitați speciali la TIFF.23: actori, regizori consacrați și vedete

Jojo T. Gibbs, una dintre cele mai promițătoare actrițe emergente, se numără printre actor…