Home Arts Alternative de consum cultural. 5 platforme de filme online

Alternative de consum cultural. 5 platforme de filme online

5 min read

Deși nu înlocuiesc experiența vizionării în cinematografe, există platforme de streaming care prin selecția de filme oferită reușesc să acopere exigențele publicului cinefil. Dacă vrei să descoperi alternative la binecunoscutele Netflix și HBOGo, ai ajuns în locul potrivit. Punând la dispoziție în mare parte producții disponibile doar în cinema sau în cadrul festivalurilor, următoarele platforme te ajută să explorezi lumea vastă cinematografiei, nu doar în perioada în care se mențin restricțiile generate de pandemie, ci atât timp cât păstrezi bucuria filmului.

platforme de filme
Sursă foto: Quaid Lagan, Unsplash
CINEPUB

„(…) pentru toată lumea, dar nu pentru oricine.”

Cinepub este o arhivă de filme românești disponibilă online, una dintre cele mai ample în online la nivel mondial, accesibilă 24/24, în regim gratuit. Cu acordul producătorilor și cineaștilor independenți, filmele sunt disponibile pentru vizionare pe canalul de Youtube CINEPUB.

KineDok Romania

KINEDOK este un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, care se desfășoară în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România. Până când vor putea fi reluate proiecțiile în țară, KineDok prezintă serie de proiecții online ce se vor desfășura lunar și vor fi acompaniate de discuții cu realizatorii filmelor.

Descoperă selecția de filme online pe care le poți viziona gratuit utilizând voucherul pus la dispoziție de Kinedok.

Bad Unicorn

Bad Unicorn este o companie românească distribuitoare de filme care pune la dispoziția publicului o selecție din filmele sale pe o platformă online.

„Într-o perioadă în care mare parte din cinematografe s-au închis vrem să-i încurajăm pe oameni să stea acasă. Filmele de autor sunt foarte puțin prezente pe platformele comerciale, iar soluția on demand ni s-a părut cea mai potrivită. Ne continuăm politica de descurajare a piratării și punem astfel la dispoziția publicului filme de calitate, care respectă drepturile de autor, la un preț mai mic decât cel al unui bilet de cinema.”

TIFF UNLIMITED

Platforma de video-streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) include titluri de la edițiile anterioare TIFF, precum și cele mai surprinzătoare filme lansate în ultimii ani.

După perioada de probă de 14 zile care oferă acces gratuit la selecția de filme TIFF Unlimited, aveți la dispoziție varianta unui abonament lunar de 5,62 dolari.

MUBI

MUBI pune la dispoziţie filme recente sau vechi, clasice sau puţin cunoscute, mainstream sau chiar experimentale, documentare sau lungmetraje ori scurtmetraje de ficţiune, opere de autori consacraţi sau de cineaşti în afirmare. După perioada de probă, abonamentul este de 9,99 euro/lună.

Citește în continuare Recomandări culturale la sfârșit de iunie.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Rico888 și Killa Fonic lansează prima piesă în limba italiană – Tango & Cash

Rico888 și Killa Fonic aduc prima piesă în limba italiană, Tango & Cash, al cărui nume…