Home Arts Agenda culturală | 5 evenimente de neratat în țară

Agenda culturală | 5 evenimente de neratat în țară

6 min read

Astăzi ne-am propus să pornim într-o călătorie cu popasuri la Arad, Râșnov, Constanța, Eforie Sud și în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe, ca să descoperim cele mai interesante evenimente ce vor avea loc în această vară. Fie că vă numărați printre norocoșii locuitori din aceste zone sau plănuiți o vacanță responsabilă, evenimentele de care vă povestim astăzi pe scurt reprezintă alternative excelente pentru îmbinarea relaxării cu nevoia de consum cultural.

evenimente în țară
Sursă foto: Facebook @CitiZenit
Distanța dintre mine și mine – lansarea noului sezon KineDok în aer liber

Pe 30 iulie, cel mai bun documentar de la Premiile Gopo, „Distanța dintre mine și mine”, regizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, deschide în Arad seria de proiecții în aer liber din cadrul noului sezon KineDok.

Proiecția documentarului, care o are în centru pe Nina Cassian, este urmată de o dezbatere cu Lucia Bibarț, poetă arădeană, autoare de cărți pentru copii și actual președinte al filialei din Arad a Ligii Scriitorilor din România.

Probabil că oricine a văzut deja documentarul „Distanța dintre mine și mine” s-ar bucura să îl revadă, iar celor care nu au avut încă ocazia le recomandăm să nu rateze proiecțiile programate, dar și celelalte filme documentare puse la dispoziție de KineDok România atât online, cât și în cadrul unor proiecții-eveniment în țară.

Cinemascop | Ediţia a 3-a

Grădina de vară din Eforie Sud se redeschide pentru a treia ediție a festivalului Cinemascoop, între 1-5 august. Filmele vor putea fi vizionate în fiecare seară de festival, de la ora 21:00, în aer liber.

Proiectul iniţiat de Centrul Ceh Bucureşti cuprinde și o expoziție de fotografie și amenajarea unei galerii de artă în interiorul grădinii.

Constanța Revival

Târgul de Artă & Antichități Constanța Revival, organizat de ArtAntik Gallery, este deschis și în acest an în Piața Ovidiu până pe 23 august. Expozanții de obiecte și bijuterii de colecție, handmade, suveniruri, artă veche și podoabe sunt prezenți zilnic, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov

Ediţia a XII-a a FFIR are loc anul acesta în perioadele 17 – 26 iulie şi 21 – 30 august, pentru a permite desfășurarea în siguranță a programului care cuprinde peste 60 de proiecții de film, 20 de dezbateri, 15 concerte, invitați speciali, spectacole de teatru, lansări de carte şi expoziţii.

Deși prima parte a festivalului de la Râșnov este pe final, mai aveți o șansă să ajungeți la evenimentele programate pentru finalul lunii august.

ANONIMUL IFF

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, care se desfășoară în fiecare an la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, a ajuns la ediția a XVII-a, prima care se va desfășura exclusiv în aer liber, în perioada 12 – 16 august.

Programul festivalului este alcătuit din competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, precum și proiecții de film de lungmetraj, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

Fiecare proiecție se va desfășura cu un număr maxim de 400 de participanți, pentru respectarea măsurilor de restricție, siguranță și prevenție, iar accesul este gratuit.

Citește în continuare Muzică, teatru și film | Evenimente în București.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Calitate și raritate în prima licitație Ans Azura dedicată artei românești moderne

ANS AZURA, platforma digitală dedicată artei din Centrul și Estul Europei și Orientul Mijl…