Home Arts 2.000 de muzicieni Cantus Mundi au amplificat Festivalul Internațional George Enescu cu 250 de noi evenimente conexe

2.000 de muzicieni Cantus Mundi au amplificat Festivalul Internațional George Enescu cu 250 de noi evenimente conexe

7 min read

În perioada 31 august – 22 septembrie, vibrația Festivalului Internațional George Enescu a fost extinsă în 31 de spații neconvenționale din București, prin proiectul Orașul cântă. 2.000 de coriști, instrumentiști și artiști din Programul Național Cantus Mundi au conectat publicul meloman din capitală la universul sonor al ediției XXIV a Festivalului. Reuniți din 19 județe din România și din Chișinău (Republica Moldova), copiii și tinerii din rețeaua Cantus Mundi au transformat orașul într-o imensă sală de spectacol, prin 250 de micro-concerte și recitaluri, care s-au desfășurat timp de 23 de zile în 6 parcuri, 5 muzee, 4 mall-uri și 16 clădiri de birouri.

cantus mundi

„Orașul cântă reprezintă o experiență Enescu incredibilă, pentru că în 31 de locuri din București, indiferent că au fost parcuri, muzee, centre comerciale sau de afaceri, 2.000 de copii și tineri au dus vibrația muzicală a Festivalului Enescu mai aproape de bucureșteni. A fost un superb efort al membrilor Cantus Mundi de a dărui publicului frumusețea muzicii culte și de a-i conecta și pe cei care nu ajung în sălile de spectacol la vibrația Festivalului Internațional George Enescu”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Orașul cântă, proiect asociat Festivalului Internațional George Enescu și derulat în premieră anul acesta, a fost un parteneriat socio-cultural prin care s-a încurajat consumul de muzică elevată, într-o manieră actuală și inedită. Oferind tuturor spectatorilor un spațiu de relaxare și evadare din cotidian, muzicienii au fost răsplătiți cu ropote de aplauze la finalul fiecărei reprezentații.

Conex proiectului Orașul cântă s-a desfășurat Cantus Mundi Unique Experience, un eveniment fără precedent în România. 20 de persoane, în grupuri de câte 5, au fost pe rând în lumina reflectoarelor, urcând pe scena din Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru a urmări un show memorabil susținut de „spectatori”: aproape 100 de interpreți, membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și tineri coriști din Programul Național Cantus Mundi.

cantus mundi

Mall-uri partenere: Promenada Mall, AFI Cotroceni, Mega Mall București, Sun Plaza

Muzee partenere: Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Național al Țăranului Român, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Galeria Galateca, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Parcuri partenere: Parcul Regele Mihai I al României – Herăstrău, Parcul Circului de Stat, Parcul Unirii, Parcul Tineretului, Parcul Sebastian, Parcul Drumul Taberei – Moghioroș

Parteneri media: Actualitatea Muzicală, AgențiadeCarte.ro, Agerpres, Bookhub, Cațavencii, Ceașca de cultură, feeder.ro, 4arte.ro, Itsy Bitsy FM, Metropotam, platforma Calendarevenimente.ro, Radio București FM, Raftul cu idei, SENSOTV.RO, Societatea Muzicală, Zile și Nopți București

Orașul cântă este un proiect dezvoltat de Programul Național Cantus Mundi prin Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu susținerea CBRE România și sub egida Festivalului Internațional George Enescu 2019 ca program asociat acestuia. Orașul Cântă este desfășurat de Cantus Mundi București, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Citește în continuare Câștigă o invitație dublă la Concertul de Gală „Jeunesses Musicales”.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Cum a fost la premiera documentarului NASTY: Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani

Premiera documentarului NASTY, despre viața și cariera lui Ilie Năstase, a adus împreună u…