Home Fashion Ziua Universală a Iei

Ziua Universală a Iei

3 min read

Începând cu anul 2013, în noaptea „cerurilor deschise”, de Sânziene, Ziua Universală a Iei celebrează piesa principală a costumului popular românesc. Ziua Universală a Iei a debutat la iniţiativa comunității „La Blouse Roumaine”, fiind preluată cu succes în toată lumea.

www.historia.ro

Cu această ocazie, La Blouse Roumaine i-a invitat pe români să participe la crearea celei mai mari expoziții de fotografie online dedicate iei. Cei care doresc să se alăture sunt rugați să facă fotografii (individuale sau cu familia sau prietenii) îmbrăcați în ie sau întreg costumul popular tradițional românesc și să le posteze alături de câteva rânduri despre semnificația hainelor pe care le poartă și zona de unde provin, cu hashtag-urile #AcasălaOrigini și #ZiuaIei2020.

Proiectul va rămâne deschis toată vara, până pe 15 septembrie, a declarat La Blouse Roumaine pe pagina sa de Facebook. O parte din fotografii vor fi selectate pentru expoziția și albumul „Acasă la origini”.

„Ediția din acest an a Zilei Universale a Iei pune în centru fotografia ca eveniment, ca celebrare, ca artă. Vă invităm să participați la crearea celei mai mari expoziții online, fotografiindu-vă în fața casei, a clădirii unde locuiți, la poartă, în grădină, într-un parc din apropiere sau oriunde înseamnă ACASĂ pentru fiecare. Trebuie să purtați o ie, o cămașă sau, de preferat, întreg portul tradițional. Nu va fi orice fotografie, ci una pe care o veți lăsa moștenire generațiilor următoare. O mărturie a apartenenței noastre la o familie, un neam și o cultură.”

Citește în continuare Ie Clothing, o viziune modernă si avangardistă a portului tradițional românesc.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Dior primăvară-vară 2021

Prezentată unui public distanțat social într-un cort din Jardin des Tuileries, în centrul …