Home Fashion Valentina Sampaio este primul model transgender Victoria’s Secret

Valentina Sampaio este primul model transgender Victoria’s Secret

4 min read

Victoria’s Secret a angajat pentru prima oară un model care se identifică în mod asumat cu identitatea transgender, Valentina Sampaio. O discuție despre valorile societății actuale, despre modificarea standardelor de frumusețe și felul în care brandurile înțeleg să se adapteze acestora, dar și despre dorința legitimă de reprezentare și acceptare.

Vestea că modelul a fost ales pentru o campanie viitoare pentru linia PINK a brandului a fost confirmată în urmă cu câteva zile.

Valentina Sampaio a fost anterior reprezentantă a unor momente importante, prin faptul că a fost primul model transgender care a apărut pe coperta French Vogue în numărul din martie 2017. Mai târziu în acel an, ea a apărut și pe coperțile Vogue Brazil și Vogue Germany. Acum, cu această campanie recent anunțată, pentru linia Victoria’s Secret PINK, modelul îndepărtează noi bariere în lupta pentru inclusivitate.

valentina sampaio

Victoria’s Secret a primit reacții negative constante în ultimii ani pentru lipsa lor de reprezentare. Deși am început să vedem mai multă diversitate rasială prin alegerea lor de modele, în prezentări și campanii s-a observat o lipsă de includere a diferitelor tipuri de corpuri.

Anul trecut, un reprezentat Victoria’s Secret a declarat într-un interviu că nu crede că Victoria’s Secret Fashion Secret Show ar trebui să includă modele transsexuale. El a continuat să spună că spectacolul reprezintă o fantezie, insinuând că femeile transsexuale nu oferă această aceeași fantezie.

Atunci când un brand precum Victoria’s Secret transmite mesajul că nu te încadrezi între cele mai frumoase și dorite femei din lume doar pentru că ești diferită, într-o perioadă în care diferențele nu sunt doar acceptate, dar și celebrate, nu poți decât să te aștepți la un ecou.

Rămâne să descoperim dacă această schimbare către diversitate și demontarea stereotipurilor despre frumusețea convențională este autentică și substanțială sau dacă este doar o încercare de a remodela brandul către un consumator modern.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Ziua Universală a Iei

Începând cu anul 2013, în noaptea „cerurilor deschise”, de Sânziene, Ziua Universală…