Home Fashion Burberry lansează o colecție capsulă sustenabilă

Burberry lansează o colecție capsulă sustenabilă

4 min read

Burberry a lansat o nouă colecție capsulă pentru femei și bărbați, fabricată cu Econyl, care este un nailon durabil, derivat din plase de pescuit reciclate, plastic industrial și resturi de țesături.

View this post on Instagram

Runway press studs feature with the new #Burberry logo on our reimagined Logo Detail ECONYL® Car Coat – part of our new capsule crafted with ECONYL® . Crafted with discarded nylon found in the oceans, and other waste destined for landfill, ECONYL® is a quality yarn – tackling an environmental waste issue whilst creating a sustainable and versatile material. . We’re disrupting and improving on how we create our products to support circularity – by reducing plastic, repurposing fabric and finding new technologies to create the materials of the future. We are committed to a zero-waste mindset and have a goal to become carbon neutral by 2022. #ReBurberry . #BurberryGeneration @econylbrand

A post shared by Burberry (@burberry) on

Colecția capsulă creată cu Econyl cuprinde piese de îmbrăcăminte pentru femei și pentru bărbați, toate axate pe îmbrăcăminte de exterior. Colecția include paltoane, jachete lungi și parkas, dar și două modele de rucsacuri și o borsetă cu logoul Burberry.

Interesul pe care îl acordă Burberry pentru utilizarea unor țesături durabile se alătură drumului pe care au pornit deja Stella McCartney, Prada și H&M. Econyl este numele țesăturii fabricate de Aquafil (un producător global de fibre sintetice). Compania abordează problema poluării generate de industria modei, prin colectarea de materiale din oceane și depozite de deșeuri, apoi regenerarea acestora într-una dintre cele mai solide și mai versatile țesături de pe piață. Econyl este un exemplu în moda circulară, oferind o țesătură infinit reciclabilă unora dintre cele mai mari companii de modă din lume.

Colecția este disponibilă pe https://ro.burberry.com/the-econyl-capsule/.

Citește în continuare „Cine sunt și cum vreau să mă arăt lumii?” sau despre ce înseamnă conceptul de sustenabilitate în fashion, în opinia designerului Silvia Șerban.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Dior Homme Pre-Fall 2020

De la debutul său la Dior, Kim Jones a modernizat colecțiile de îmbrăcăminte pentru bărbaț…