Home LifeStyle Unde mergem în vacanță la finalul sezonului cald? Iată 5 destinații din România!

Unde mergem în vacanță la finalul sezonului cald? Iată 5 destinații din România!

8 min read

În mod oficial, a venit toamna! Deși sezonul estival și-a luat tălpășița mult mai repede decât ne-am fi așteptat, asta nu înseamnă că primele săptămâni din septembrie nu sunt prielnice unei vacanțe pe cinste, alături de familie sau prieteni. Descoperă în rândurile de mai jos câteva destinații din România, ideale pentru o vacanță la finalul sezonului cald.

Vacanță finalul sezonului cald
Sursă foto: www.unsitedemuzică.ro

Iată cele 5 destinații de pe meleagurile României pentru care să optezi dacă nu știi unde să mergi în vacanță la finalul sezonului cald:

  1. Lacul Ochiul Beiului, Caraș-Severin

În județul Caraș-Severin, la Parcul Național Cheile Nerei din Munții Aninei, pe Valea Râului Beu, este situat un monument al naturii de neimaginat. Lacul Ochiului Beiului este fără seamăn în România, iar frumusețea acestuia este incomparabilă. Deși trebuie să parcurgi un traseu montan de aproximativ 3 ore și jumătate, fii sigur că destinația finală nu te va face să regreți efortul depus. Mai mult decât atât, legenda spune că la Lacul Ochiul Beiului, în noaptea de Sânziene, ielele se strâng în jurul acestuia și vrăjesc bărbații prin frumusețea și farmecul înfățișării lor.

  1. Valea Vaserului, Maramureș

Sezonul tomnatic este ideal pentru o plimbare cu mocănița care să îți aducă aminte de timpurile de odinioară, nu-i așa? Ei bine, Mocănița de la Vișeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din Europa care încă mai este utilă domeniului silvicultor și care traversează Valea Vaserului, acolo unde te vor impresiona tradițiile maramureșene de sute de ani păstrate cu seamă de localnici și unde poți admira cele mai spectaculoase peisaje.

  1. Pietrele Doamnei, Bucovina

Priveliștea grandioasă a rezervației naturale Pietrele Doamnei te va lăsa fără cuvinte și este una dintre cele mai senzaționale destinații de vacanță la finalul sezonului cald de pe meleagurile bucovinene. Locul este spectaculos și, spun localnicii, învăluit de mister și legende. Cea mai cunoscută legendă ne-o aduce în întâmpinare pe soția voievodului Petru Rareş, doamna Elena.

Legenda spune că pe vremea războaielor din timpul domniei lui Petru, acesta a descoperit în Munții Rarău un adăpost pentru familia și averea sa. Doamna Elena și fiul Ștefăniță, urmăriți fiind de cetele de tătari, s-au adăpostit într-o peșteră. La un moment dat, un zgomot puternic s-a auzit, iar stânci mari s-au desprins şi au căzut peste locul unde averea domnitorului era bine adăpostită, îngropându-i, totodată, și pe atacatori. De atunci, însă, stâncile au fost „botezate” cu denumirea de Pietrele Doamnei, iar comoara stă ascunsă de stâncile gigantice până în prezent.

  1. Castelul Bánffy, Cluj

Așezat pe meleagurile comunei Bonțida, în județul Cluj, Bánffy este un castel cunoscut și sub denumirea de Versailles-ul Transilvaniei, grație ansamblului arhitectonic construit de familia cu același nume. Castelul ascunde o poveste maiestuoasă în spate; acesta a căzut în prada necruțătoare a jefuitorilor, fiind, totodată, atacat și incendiat. Mobilierul din interior a fost potopit în întregime, alături de bibliotecă, galeria de imagini și celebra galerie de portrete. În prezent, la acest castel, are loc renumitul festival Electric Castle care reunește anual iubitorii de muzică electronică.

  1. Mănăstirea Dervent, Doborgea

Mănăstirea Dervent, situată în satul Galița, comuna Ostrov, din județul Constanța, este o mănăstire ortodoxă sfântă. Potrivit localnicilor credincioși, această mănăstire este considerată un loc sfânt în care se întâmplă numeroase minuni. Tot aici, localnicii mărturisesc că este locul în care crucile cresc singure din pământ, iar oamenii bolnavi își găsesc leacul. De asemenea, mănăstirea Dervent oferă gratuit turiștilor din Dobrogea o masă îmbelșugată și adăpost pentru o noapte în arhondaric, însă aceștia primesc angajamentul de a respecta regulile de bună-cuviință într-o pagodă sfântă.

Citește în continuare Top 6 destinații uimitoare din România by Călător în Bascheți.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…