Home Movies Legătura dintre James Bond și Sassi di Matera. Iată ce poți vizita în celebrul oraș din „No Time to Die”

Legătura dintre James Bond și Sassi di Matera. Iată ce poți vizita în celebrul oraș din „No Time to Die”

5 min read

Sassi di Matera, situat pe un afloriment stâncos din regiunea Basilicata, este cel mai vechi oraș din Italia. Cu o istorie de mai bine de 30.000 de ani, acest oraș fascinant se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase case rupestre și cu biserici ridicate încă din secolul al XIII-lea. În plus, senzaționalele și singurele două cartiere ale Materei, respectiv Sasso Caveoso și Sasso Barisano, au servit ca platou de filmare pentru cele mai mari producții de film din întreaga lume, printre care și „No Time to Die”, film de spionaj din 2021 și al 25-lea din celebra serie James Bond.

Sursă foto: www.standard.co.uk

Deși mulți nu știu faptul că 8 dintre cele 25 de pelicule din seria agentului 007, James Bond, au fost filmate pe meleaguri italienești, acestea („From Russia with Love”Moonraker„The Spy Who Loved Me”„For Your Eyes Only”„Casino Royale”„Quantum of Solace”„Spectre” și „No Time to Die”) s-au dovedit a fi unele din cele mai de succes producții cinematografice, astfel că filmele cu mafioți sunt la ele acasă în Italia.

Așadar, dacă îți propui să ajungi pe platourile producției James Bond din Italia, la Sassi di Matera, iată ce poți să vizitezi:

  1. Fă un tur al centrului Sassi di Matera

Capitala europeană a culturii, Sassi di Matera, inclusă în lista UNESCO, este una dintre cele mai fascinante destinații din Basilicata. Înainte de toate, poți face un scurt tur al orașului, unde locuințele și peșterile rupestre, sculptate în dealul Materei, datează din timpuri preistorice și au fost locuite până în 1950. Astăzi, însă, acestea găzduiesc hoteluri, restaurante, biserici și muzee unice.

  1. Parco della Murgia Materana

Parcul Murgia Materana, inclus și el în Patrimoniul Mondial UNESCO, este o altă atracție turistică importantă din regiunea Basilicata. Situat în apropierea orașului Sassi di Matera, parcul este renumit pentru siturile sale preistorice, bisericile rupestre uimitoare și viața sălbatică variată.

  1. Biserica Madonna delle Virtù

Această biserică uimitoare și istorică, întemeiată într-un complex format din zeci de peșteri, datează de la începutul secolului al X-lea, cu o locație unică și o frumusețe iconică. Recunoscută pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice religioase de pe ținuturile Materei, spun editorii de la www.viator.com, biserica Madonna delle Virtù din Sassi di Matera, precum și San Nicola dei Greci din apropiere, atrage pelerini din toate colțurile lumii.

Interiorul bisericii are o pictură murală splendidă. Turiștii pot străbate în lung și-n lat cele două etaje ale lăcașului sfânt, însoțite de numeroase camere, unde te poți bucura de peisaje vaste și vederi pitorești care te vor învălui în istoria lor.

Citește în continuare 5 filme pe care merită să le vezi în 2021.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…