Home Movies 5 filme pe care merită să le vezi în 2021

5 filme pe care merită să le vezi în 2021

10 min read

Chiar dacă premierele mondiale din lumea cinematografiei au avut o perioadă de pauză, marile studiouri își propun să ne încânte cu unele dintre cele mai spectaculoase ecranizări din ultimii ani. Așadar, am pregătit o listă cu câteva filme bune și recente pe care merită să le vezi în 2021.

Tenet (2020)

„Tenet“ este un film al regizorului Christopher Nolan (Inception, Interstellar), care plasează acțiunea într-o realitate cât se poate de autentică. Pericole invizibile ameninţă viitorul planetei. Un singur om, fără nume, spion CIA, este chemat să o salveze. El primește un singur cuvânt, Tenet, iar în rest trebuie să se descurce singur. Dacă James Bond n-are timp nici măcar să moară, agentul din „Tenet” trebuie să lupte cu Timpul însuşi.

Printre actori îi vom vedea pe John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki şi Kenneth Branagh, care dau filmului credibilitatea unui SF valoros.

The Little Things (2021)

„The Little Things” este o poveste poliţistă complicată, regizată perfect de către John Lee Hancock (Blinde Side), în care urmărim povestea lui Deke, un şerif adjunct care a trecut de gloria carierei sale şi a suferit un burn-out. Jucat minunat de către Denzel Washington, Deke este trimis din provincie la Los Angeles să rezolve nişte treburi mărunte. Acolo se întâlneşte cu un detectiv foarte ambiţios (Rami Malek), însărcinat să rezolve o crimă. Cei doi vor să soluționeze cazul împreună, dar fiecare după metodele sale. Deke este atent la micile detalii, care îl conduc spre rezolvarea cazului, dar care îi şi amintesc totodată de un caz din trecut. Nimic nou în toată povestea, dacă nu ar fi întorsăturile neaşteptate care ne arată că nimic nu este aşa cum pare a fi. Un personaj ciudat care atrage atenția este Albert Sparma (jucat de către Jared Leto, parcă specializat în asemenea roluri) care pare că ar avea ceva de ascuns.

Ma Rainey’s Black Bottom (2020)

Filmul este o ecranizare a piesei de teatru cu acelaşi nume, a autorului american August Wilson, câştigător al premiului Pulitzer. Ne aflăm în Chicago, anul 1927. Gertrude „Ma“ Rainey (Viola Davis), „mama blues-ului”, trebuie să ajungă într-un studio de muzică, pentru a înregistra un nou disc. În timp ce ea se lasă aşteptată, avem ocazia să-l cunoaștem pe trompetistul Levee (Chadwick Boseman). Între cei doi muzicieni se naște un conflict, el interpretându-i neautorizat piesa „Ma Rainey’s Black Bottom”. Levee este un revoltat, un narcisist, un tânăr talentat ce vrea să iasă cu orice preţ în evidenţă. Acest personaj complex îi oferă lui Chadwick Boseman (Black Panther, 21 Bridges, 42) posibilitatea să-și arate încă o dată remarcabilul talent. Din păcate, asistăm la cântecul de lebădă al unui mare actor, care a plecat dintre noi mult prea repede. Pentru acest rol Boseman a câştigat postum Globul de aur şi a primit o nominalizare pentru Oscar.

The Father (2020)

„The Father” este o ecranizare a piesei de teatru a scriitorului, dramaturgului şi regizorului francez Florian Zeller, pentru care autorul a primit premiul Molière. Premiera piesei a avut loc în 2012 la Paris, iar prima sa ecranizare a fost filmul francez Le père (2015), avându-i în rolurile principale pe Jean Rochefort şi Sandrine Kiberlain. „The Father” este un film britanic în care avem ocazia să-i vedem pe Anthony Hopkins şi Olivia Colman. Subiectul filmului are în centru lumea văzută din perspectiva unui om în vârstă, bolnav de demenţă, o lume pe care acesta nu o mai recunoaşte. Asistăm la o dramă a sufletului prizonier în propriul corp, fără şanse de scăpare, boala fiind un inamic atotputernic care chinuie la nesfârşit, ucigând identitatea umană. Drama omului, singur în Univers, omul care luptă împotriva tăcerii eterne.

Pelicula a avut trei nominalizări la Oscar pentru categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu şi Cel mai bun actor în rol principal. Iar câștigătorul este, doamnelor și domnilor, Anthony Hopkins! La cei 83 de ani, el câștigă premiul pentru Cel mai bun actor, în cursă strânsă cu Chadwick Boseman, la cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar.

I Care a Lot (2020)

„I Care a Lot” este o comedie în care o doamnă elegantă ne explică încă de la început că este o leoaică, un animal de pradă în mijlocul junglei numite societate. Dacă ne gândim la o leoaică, ne gândim mai întâi la o mamă care îşi apără puii, ne gândim la lupta zilnică pentru supravieţuire. Dar, cum am spus, filmul este o comedie, iar leoaica, Marla Grayson (Rosamund Pike, nominalizată la Oscar), este un tutore legal care „are grijă” ca oameni în vârstă şi neputincioşi să ajungă la un anumit azil de bătrâni. Le confiscă bunurile, escrochează subtil cu zâmbetul pe buze prin mijloace dubioase, dar legale. Totul merge bine până într-o zi când încolțește o nouă victimă, pe Jennifer Peterson (Dianne Wiest, de două ori câștigătoare a premiului Oscar). Situația se complică, plus ca mai apare și mafia rusească.

În alte roluri îi întâlnim pe Peter Dinklage și Dianne Wiest care fac din această comedie un film ce merită văzut și care ne pune chiar pe gânduri, concluzia fiind „aveți grijă în cine aveți încredere”.­

De Ioan Adrian

Citește în continuare „Mia își ratează răzbunarea” intră pe 10 septembrie în cinematografe.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

The A – deschiderea oficială a celui mai modern și de lux beauty center din București

Vedete, artiști și oameni de televiziune au respectat dress code-ul serii, Black with a to…