Home LifeStyle Top 6 destinații uimitoare din România by Călător în Bascheți

Top 6 destinații uimitoare din România by Călător în Bascheți

18 min read

Deși trăim vremurile acestea restrictive și ciudate, iar turismul are mult de suferit, sunt tineri care nu s-au oprit în loc, nu s-au speriat de pandemie, au avut curajul să meargă mai departe, să investească în visul lor și să construiască locații ingenioase, care merită promovate și puse pe harta turistică a României. Călător în Bascheți – travel bloggerii Laura Vereha și Sebastian Secan – vă recomandă 6 locuri unde vă veți simți în siguranță și pe care trebuie să le puneți pe lista de călătorii.

Călător în Bascheți

FUNDATA, BRAȘOV
Odăi din Plai, uimitoarele căsuțe de hobbit

Fundata este comuna aflată la cea mai mare altitudine din România – 1360 de metri – înconjurată de Munţii Bucegi și de Piatra Craiului. Aici este cel mai curat aer din ţară, lucru măsurat și de staţia meteo aflată chiar în vârf de munte. În acest colț de rai s-a deschis, recent, un loc de cazare atipic, cu un farmec aparte: ,,Odăi din Plai’’. Sunt patru căsuțe individuale, tare faine, mobilate rustic și dotate complet, care pot primi, în total, 10 turiști. Există și o zonă de luat masa.

Acesta este proiectul de suflet al lui Bogdan, un tânăr de 34 de ani din Fundata, care, încă de la începutul pandemiei, din martie, s-a apucat de treabă și a investit aici peste 120.000 de euro, doar în construcție. A vrut să facă ceva diferit, altfel decât pensiunile tradiționale. Căsuțele de hobbit nu au fost ridicate la întâmplare, ci cu mare respect pentru natură. Materialele folosite sunt aduse din zonă: lemn și piatră, iar acoperișul este verde, plantat cu iarbă.

Mobila, bârnele sculptate cu motive tradiționale, șemineul, toate sunt realizate manual tot de Bogdan, la fel și decorațiunile pe care le veți vedea în căbănuțe. A fost un efort susținut și o muncă de luni bune, iar acum căsuțele de hobbit sunt gata să-și primească oaspeții.

Călător în Bascheți

SOMEȘU RECE, CLUJ
Cabana Berg, cazare în stil scandinav

Aproape de Cluj Napoca, descoperim cu uimire un alt loc absolut fabulos: ,,Cabana Berg’’ din Someșul Rece. Sunt, de fapt, două clădiri impunătoare, făcute din lemn, sus, pe vârful unui deal. Ce-ți va atrage atenția de prima dată când vezi cabanele este stilul în care sunt construite: tipic scandinav, din lemn și cu geamuri generoase, care te vor lasă să admiri în voie toată zona de poveste. Fix acesta este atuul acestor cabane: priveliștea de vis pe care o ai din cameră. Oriunde te-ai afla, nu poți să nu observi frumusețea naturii care ți se va așterne în fața ochilor și care te îmbie să te relaxezi și să mai uiți de acest an nebun. În interior, designul minimalist continuă linia construcției de tip scandinav, este un decor minimalist cu elemente simple și bine alese, special gândite ca sa-ți ofere confortul de care ai nevoie.

Locația este potrivită pentru călătorii care iubesc muntele, natura și viața simplă. Sunt patru dormitoare cu paturi duble, un living room generos și o bucătărie complet echipată. Proprietatea poate găzdui 10 persoane.

Și dacă tot suntem sus pe munte, nu putea să lipsească ciubărul cu apă caldă, răsfățul turistului sătul de oraș. Acesta se închiriază contra cost, doar la cerere.

DORNIȘOARA, BUCOVINA
Cabana Tinovo, cel mai nou proiect de tip A house

Mergem într-un alt loc de poveste, în inima Bucovinei, în satul Dornișoara, unde descoperim Cabana Tinovo – o locație nou nouță, cu adevărat, spectaculoasă, aflată în inima naturii, lângă pădure. Acesta este proiectul inedit realizat de doi frați, Marius și Ruben Perju, care, după ce au muncit în Norvegia, au vrut să vină acasă și să aducă și aici ceva din stilul nordic. Au vrut să facă o cabana turistică diferită și unică în zonă și, spunem noi, au reușit să surprindă.

Călător în Bascheți

Designul cabanei, atât la interior, cât și la exterior, este minimalist și te duce cu gândul la căsuțele din pădurile scandinave. Capacitatea locației este de maximum 10 persoane.

 

Livingul este înalt de patru metri și are un perete enorm de sticlă, cu vedere spre pădurea care este la doar câțiva metri distanță. Pe terasa dinspre pădure există o saună cu două ferestre panoramice spre pădure, iar lângă saună este integrat ciubărul cu apă caldă. Tot pe terasă există o zonă acoperită pentru grătar.

GURA, BRAȘOV
Samedru Guesthouse, cabana cu cea mai frumoasă priveliște

Măgura este bucata de rai, de o frumusețe pură, o pictură a naturii care te va relaxa și care te va face să te întrebi dacă nu cumva ai ajuns în Alpi. Este locul potrivit unde să te refugiezi pentru câteva zile.

Călător în Bascheți

În acest rai pe pământ, vei descoperi ,,Samedru Guesthouse”, unde vei găsi o ospitalitate firească și… liniște, multă liniște, de o să te doară urechile. Este, cu siguranță, unul dintre locurile de cazare cu cea mai pitorească priveliște din România, de pus neapărat pe lista „de văzut o dată în viață”. Imaginează-ți cum ar fi să îți savurezi cafeaua, dimineața, aici, în aer tare de munte și să admiri crestele cernite de zăpadă ale Masivului Pietrei Craiului și ale Bucegilor. Ce-ți poți dori mai mult după acest an nebun?

„Samedru Guesthouse” este o cabană premium cu arhitectură asemănătoare chalet-urilor alpine din Franța și Elveția. Este construită în 2015 și are 16 camere duble, cu terasă spațioasă, restaurant și saună. Interiorul este primitor și îți dă acel sentiment de „acasă”, fiind decorat în mare parte cu elemente din lemn îmbinate plăcut cu facilități moderne. Pe lângă peisajul de poveste, și mâncarea este un punct forte al locației. Aici te poți delecta și cu produse locale, bio, de la producătorii din zonă.

ORADEA – Noua Vienă a Europei

Cine ar fi zis că Oradea, orașul de pe malul Crișului Repede, va fi comparat cu Viena și va atrage turiștii ca un magnet? Așa ceva era greu de crezut acum 10 ani, dar uite cum urbea, până mai ieri anonimă, a devenit astăzi o destinație de neratat în Europa. Cei care locuiesc aici ne spun că, din punctul lor de vedere, Oradea este așezarea cu cea mai bună calitate a vieții din România. Și pe bună dreptate. Te simți ca în străinătate; oriunde ai privi, Oradea este un muzeu în aer liber: clădirile din centru, în stil Art Nouveau, au fost renovate cu mare atenție la detalii și îți dau acel aer de occident, ai senzația că ești într-un orășel din Austria.

La fel sunt și serviciile și transportul în comun. Bine, mai sunt multe de făcut, dar orașul acesta a ieșit în față și este uimitor pentru noi care suntem obișnuiți ca lucrurile să se schimbe foarte greu. Nu e vreo magie și nici vreo întâmplare, ci viziune. Au fost zeci de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană, care s-au cheltuit inteligent pentru schimbarea la față a orașului. Îndrăznește să faci un city break la Oradea (da, ai citit bine) și îți promitem că nu vei fi dezamăgit, pentru că ai atâtea de făcut și de văzut în orașul-model al României.

CHIȚORANI, PRAHOVA
Casa Timiș, conacul de poveste, aproape de București

Casa Timiș este conacul de poveste unde grijile dispar și unde vei trăi pentru câteva zile ca boierii de altădată. Vei intra într-o lume a rafinamentului și a răsfățului, pentru că totul este gândit în cel mai mic detaliu pentru confortul oaspeților care le trec pragul.

Casa Timiș este un conac superb, ridicat la începutul secolului al XX-lea, în 1925, în mijlocul unei podgorii, și restaurat cu mult bun gust în 2015. De cum pășești pe porțile conacului, intri într-o lume a autenticului, care te lasă să simți atmosfera plină de farmec de altădată și nu vei mai vrea să pleci. Sunt bucate alese, vinuri unicat, făcute special în podgorie, pe care doar aici le găsești, și camere mobilate cu mult bun gust și rafinament. Este locația ideală pentru cei care vor să mai scape puțin de rutina orașului și să intre într-o lume de poveste.

Să vă povestim și despre mâncare, credem noi, punctul forte al acestui loc de basm. Sunt arome delicate, rafinate, combinate cu măiestrie de chef Nico Lontras, care îți vor da sentimentul că mai bun de atât nu ai gustat vreodată. Meniul este variat și ai de unde alege: coaste de berbecuț ori frageda vită japoneză waygu, piure cu trufe sau înghețată bio, totul asezonat cu vinuri fine.

Sunt șapte camere și trei apartamente, tare frumos decorate, cu elemente elegante, unde dacă vei păși, vei avea senzația că ai intrat într-o lume de basm, unde este loc doar pentru visele frumoase.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

Citește în continuare Răzvan Pascu recomandă 6 destinații de vacanță în România.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Începe cea de-a patra ediție Portrait of a Woman, cel mai inedit proiect de dezvoltare personală dedicat femeilor

Portrait of a Woman, cel mai inedit proiect de dezvoltare personală dedicat femeilor și in…