Home Designers Tribut adus designerului Federica Cavenati la London Fashion Week 2022

Tribut adus designerului Federica Cavenati la London Fashion Week 2022

4 min read

Săptămâna Modei de la Londra a adus un omagiu plin de farmec designerului Federica Cavenati, cunoscută sub numele de Kikka. Cofondatoarea brandului 16Arlington a murit în noiembrie, la doar 28 de ani, din cauza unei boli care s-a declanșat brusc și a avut o evoluție rapidă.

Federica Cavenati
Sursă foto: KIRSTIN SINCLAIR/GETTY IMAGES

Federica Cavenati s-a născut și a crescut în Italia, dar și-a petrecut adolescența la Viena înainte de a se muta în Marea Britanie pentru a studia design vestimentar la Istituto Marangoni din Londra. L-a întâlnit întâmplător pe Marco Capaldo, în noaptea dinaintea primului curs, și au rămas de atunci nedespărțiți atât pe plan personal, cât și profesional.

Brandul 16Arlington a fost înființat în 2017 și a fost numit după adresa primului lor apartament, aproape abandonat, pe strada Arlington din Londra. Cei doi au devenit rapid cunoscuți pentru creativitatea brandului pe covorul roșu și show-urile de la Săptămâna Modei de la Londra, în special pentru utilizarea de paiete și pene.

Ultima colecție la care a lucrat Cavenati a fost finalizată după moartea ei, de către Marco Capaldo. Colecția a fost prezentată pe podium în cadrul unui show emoționant ce a avut loc duminică dimineață în Bloomsbury, sub numele de „Lacrimi” (Tears).

„Aceasta a fost o celebrare a celei mai frumoase persoane din viața mea”, a spus Marco în culise după spectacol. „Sper doar că am făcut-o mândră.”

Sursă foto: FILIPPO FIOR / GORUNWAY.COM

Echipa 16Arlington a lansat o declarație în care a descris „sentimentul incalculabil de pierdere” resimțit: „După o boală scurtă și bruscă, designerul a murit luni, 18 octombrie 2021”, se arată în comunicat. „Împreună cu Marco, Federica Cavenati a construit o afacere care a redefinit în mod singular interpretarea glamour a Londrei.”

Lena Dunham, care a purtat numeroase ținute 16Arlington, a declarat într-un interviu pentru Vogue: „Am fost una dintre cele norocoase – împreună cu femei precum Lizzo, Amal Clooney – care au ajuns să colaboreze cu 16Arlington”. 16Arlington este marca iubită și purtată de toată lumea, de la Jennifer Lopez, Kylie și Kendall Jenner până la Lady Gaga, Miley Cyrus.

 

Federica Cavenati
Sursă foto: JACK TAYLOR/BFC/GETTY IMAGES

Chiar dacă vestea tragică l-a marcat pe Marco profund, acesta a declarat că dorește să facă 16Arlington cel mai relevant și cunoscut brand de pe piața modei britanice pentru a o face mândră pe Kikka.

Citește în continuare Omagiu adus designerului Elio Fiorucci la Fashion Film Festival Milano 2022.

Load More Related Articles
Load More By Cioară Ștefania
Load More In Designers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Câștigătorii Premiilor Globurile de Aur 2023

A venit timpul să află câștigătorii așteptatelor Globuri de Aur 2023 la cea de a 80-a ediț…